38 Supercars til Lånkebanen

VM RC 14_POR
Det er ikke mindre enn 38 førere påmeldt i Supercar-klassen til den neste VM-runden i rallycross på Lånkebanen, og 14 av dem er norske.

Det blir tidenes startfelt når det kjøres VM-runde på Lånkebanen om en drøy nuke. I tillegg til 14 norske førere i Supercar kommer både Jaques Villeneuve fra Canada og Ken Block fra USA på besøk. Det blir også debut for det nye Auditeamet EKS, med Mattias Ekström og Pontur Tidemand bak rattet i hver sin Audi S1.

Norske førere i Supercar blir Petter Solberg, Alexander Hvaal, Andreas Bakkerud, Frode Holte, Tommy Rustad, Morten Bermingrud, Tore Kristoffersen, Ole-Kristian Nøttveit, Ole Håbjørg, Stein Egil Jenssen, Åke Holtet, Daniel Holten, Henning Solberg og Tord Linnerud.
Foran runden på hjemmebane leder som kjent Andreas Bakkerud sammenlagt, mens Petter Solberg er på andreplass.

I Touring Car er det hele 15 norske deltagere påmeldt. Her ligger Torleif Lona, Kjetil Larsen og Anders Bråthen på henholdsvis 2., 3. og 4. plass sammenlagt foran den norske runden.

I Super1600 er det sju norske førere på startlista. Her er blant andre Oscar Solberg påmeldt så da blir Solberg-familien representert med tre føerre på Lånke. I Super1600 stiller også Lina Maria Holt, Ada Marie Hvaal og Lise Marie Sandmo. Det er russiske Sergej Zagumennov som leder denne klassen.

 

Komplette startlister finnes her: