Påverud kjører Lamborghini

19-årige Marcus Påverud fra Lier blir en av de yngste førerne i årets Lamborghini Super Trofeo. Etter å ha vunnet Pro Am-klassen i European GT4 Series ifjor går ferden videre for et av Norges største talenter innen asfaltracing. Lamborghini Super Trofeo er verdens tøffeste «merkemesterskap», der alle førerne deltar med identiske og hyperraske Lamborghini Huracan-biler med 620 hestekrefter.

-Vi fikk mange tilbud fra en rekke team rundt om i Europa om kjøring i forskjellige mesterskap og biler etter seieren i European GT4 Series i fjor, men havnet til slutt på Lamborghini Super Trofeo fordi det er en utrolig tøff konkurranse i dette mesterskapet, og fordi det er et ytterligere skritt på veien mot kjøring i GT3 og de store sportsvognmesterskapene. Dessuten vil jeg fortsette å kjøre for Leipert Motorsport, som jeg kjenner godt etter to sesonger i GT4-serien, sier Marcus Påverud.

Marcus har allerede sikret seg verdifull erfaring med Lamborghini, ettersom han tidligere har deltatt i to 24 timers løp med Leipert Motorsports Huracan Evo. I begge disse løpene kjørte laget inn til klasseseier og sterke totalplasseringer, og Marcus var sterkt medvirkende til de gode resultatene.

-Det er stor forskjell på Lamborghinien og den Mercedesen jeg kjørte i GT4-serien. For det første er bilen mye raskere med en vesentlig kraftigere motor. Den har også en langt mere avansert aerodynamikk som gir betydelig mer såkalt «down-force». Selv om det er en bil som benyttes i en såkalt «merkeklasse» er Lamborghinien en fullblods racerbil, med prestasjoner ikke langt unna GT3, sier Marcus.

Lamborghini-mesterskapet har samme format som European GT4 Series, der Marcus deltok i fjor. Hver løpshelg skal det kjøres to løp med en times varighet. Det er to førere på hver bil og førerbytte halvveis i løpene. Marcus får en ny makker til årets sesong i 23 år gamle Sebastian Bathasar fra Tyskland.

-Jeg har ikke truffet Sebastian ennå, og det er alltid spennende med en ny teamkompis. Dette er tross alt en lagsport, der begge førerne må prestere sammen for å oppnå resultater. Men jeg stoler på at Leipert Motorsport, som har ansvaret for føreroppsettet, har funnet en god partner til meg. Teamet er like opptatt av å være konkurransedyktig som jeg er, så jeg er rimelig sikker på at dette blir bra, sier Marcus.

Sebastian Balthasar har en noe mindre omfattende racing-CV enn fire år yngre Marcus Påverud, men han har kjørt gokart i forskjellige tyske mesterskap med gode resultater fra 13 års alder og har også erfaring fra avanserte Formel-biler som Formel 3, GP3 og Acceleration 2014 (A1GP-biler).

Det er ventet at konkurransen i Lamborghini Super Trofeo vil bli knallhard, med opp mot 40 biler i hvert løp og førere fra mer enn 20 forskjellige nasjoner. Marcus Påverud blir den eneste norske føreren i mesterskapet, der han vil representere Team Norway, Norges Bilsportforbunds satsingslandslag, som en av åtte unge utøvere som satser på en internasjonal karriere i bilsport.

I tillegg til de 12 løpene i Lamborghini Super Trofeo er det planlagt at Marcus Påverud skal kjøre to 24-timers løp for Leipert Motorsport i deres Lamborghini Huracan GT3-bil, men endelige planer og datoer er ikke fastsatt for dette.