NBF kommer med nye Korona-retningslinjer

Helsedirektoratet har i dag kommet med nye retningslinjer for idretten som åpner opp for begrenset organisert trening. NBF vil før helgen komme med retningslinjer i forhold til begrenset organisert trening i bilsport.

Det presiseres at de aktivitetene det eventuelt vil åpnes opp for vil være av begrenset omfang og det vil ikke være konkurranser.

-Inntil videre gjelder de retningslinjer som er gitt, men før helgen vil vi komme opp med retningslinjer for hvordan begrenset trenings-aktivitet kan gjennomføres. Vi følger utviklingen hos andre idretter. Vi har tett dialog med Norges Motorsportforbund (NMF) og kommer til å ha tilnærmet like retningslinjer som MC-sporten. Vår forbundslege må også komme med sine innspill før vi har retningslinjer klare, sier NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud.

-Vi har alle har et felles ønske om å få til aktivitet så raskt som mulig, men hovedfokuset for hver og en av oss må være å bidra til å begrense Korona-smitte så langt det lar seg gjøre. Vi må derfor blant annet ha respekt for at enkelte klubber ikke ønsker å arrangere treninger, og at frivillige funksjonærer ikke ønsker å delta i dagens situasjon. Fra vår side er det viktig at ingen føler seg presset til å stille opp. Liv og helse er det viktigste, sier Raknerud videre.