4. NM-runde i rallycross på Dokka

k_nygaard_10-3.jpgÅrets fjerde NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på Vinjarmoen Motorbane på Dokka. Rundt 90 deltagere stiller til start i løpet.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år. De tre første har vært kjørt på henholdsvis Rugslandbanen ved Kristiansand, Lyngås ved Drammen og i Vikedal. Siste runde kjøres på Gardermoen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det unge Daniel Holten fra NMK Vikedal som har tatt ledelsen med to seire og en andreplass så langt. Han har dermed kjørt inn 57 poeng med sin Citroën Saxo. Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal, som kjører Opel Corsa, har også vært på pallen i alle tre rundene så langt. Han har seier, andreplass og tredjeplass. Dermed står han med 52 poeng, og er på seiersjakt på Vinjarmoen. På en tredjeplass ligger Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik med 38 poeng.

I klasse 1600-2000 ccm er det også svært jevnt etter to NM-runder. Kjetil Nygård fra KAK (bildet), som kjører Ford Escort, leder denne klassen med 54 poeng. Han har en seier og to andreplasser så langt. Kun fire poeng bak ligger Steinar Stokke fra NMK Bergen med 50 poeng. Han har seier, andreplass og en fjerdeplass så langt med sin Mazda RX7. På tredjeplass ligger Ernst Holten Leifsen fra NMK Vikedal. Han har tatt 33 poeng så langt med sin Ford Fiesta.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det veteranen Terje Morstad fra NMK Gardermoen som leder med minst mulige margin. Han har to seier og en tredjeplass med sin BMW M3 og dermed 55 poeng. Kun ett poeng bak følger fjorårets mester, Stian Haugan fra KNA Telemark. Han har en seier og to andreplasser med sin Citroën Xsara, og dermed 54 poeng. På en tredjeplass følger Dag Inge Myrseth fra NMK Gardermoen med sin BMW 320 og 41 poeng.

NM-runden i Dokka kjøres på lørdag. Det er trening på banen fredag kveld, men tidstrening, alle tre innledende omganger og finaler kjøres lørdag. I tillegg til de tre NM-klassene er det også gjesteklasser for rallycross nasjonal og rallycross junior.

Arrangørens  Internettside med startlister etc.  finnes her