4. plass til Østberg

2016 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Mexico // March 3-6, 2016 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Mads Østberg og Ola Fløene avsluttet Rally Mexico, den 3. runden i årets rally VM, på 4. plass. Løpet ble vunnet av Jari Matti Latvala, mens Sebastian Ogier ble nummer 2 og Daniel Sordo nummer tre.

Med sin 4. plass avanserte duoen til 2. plass sammenlagt i årets VM, som ledes av Sebastian Ogier. Daniel Sordo og Andreas Mikkelsen deler 3.

 

«Vi har følt at vi har vært handikappet med materialet i dette løpet. Jeg kan si, at selv om vi følte at motorkreftene var under pari her i Mexico, så er handlingen på bilen utrolig bra, og vi har klart å levere bra inne i bilen.  Jeg kan absolutt si at vi har gjort et feilfritt løp. Derfor ble det bra til slutt, og Ola og jeg er veldig fornøyd med det vi har oppnådd,» sier Mads.

 

Rally Mexico ble et historisk løp for teamet. Med Mads’ resultat har M-Sport tatt poeng i VM’s fabrikks-mesterskap i 200 løp på rad. Både Mads og Petter Solberg har opp gjennom historien, gjort viktige bidrag til denne rekorden.

 

Neste løp i VM er Rally Argentina 21.-24. april. Før det gjør Mads og Ola en gjesteopptreden på asfalt i ERC (EM) på Kanariøyene neste uke. Duoen drar direkte fra Leon til Las Palmas i morgen, hvor løpet har sin base, og går neste fredag og lørdag.
«Jeg har ingen planer om å kjøre dobbelt mesterskap, men asfaltløp i ERC er fin asfalttrening for det som kommer i WRC senere i år. Så er jo ikke Gran Kanaria det verste stedet vi kan kjøre rally, så det gleder vi oss til,» avslutter Mads.