4. plass til Eyvind Brynildsen

eyvind_b_tys_4_500.jpgEyvind Brynildsen (22) fra KNA Varna kjørte inn til en 4. plass i SWRC-klassen i helgens Rally Tyskland. Dermed tok Skoda-føreren med seg 12 verdifulle VM-poeng.

Det ble en knallhard kamp om de beste plasseringene i SWRC-klassen i Tyskland. Med sin Skoda Fabia S2000 lå Eyvind Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud på en 3. plass foran løpets nest siste etappe. Men en meget sterk sluttspurt fra Per-Gunnar Andersson gjorde at svensken knep siste trinnet på pallen med fattige 2,6 sekunders margin til Brynildsen.

-Jeg kan ikke annet enn å være fornøyd. Det er en del små detaljer som vi vet om som vi absolutt kan bli bedre på. Det er en knallhard konkurranse i klassen for tiden. De tre foran meg her er mellom 6-8 år eldre enn meg og alle tre har tidligere vært junior-verdensmestere. Vi kjører helt på grensen og vel så det innimellom, men allikevel mangler vi det siste lille. De er rett og slett utrolig gode rallyførere, sier Eyvind Brynildsen.

Brynildsen tapte mye tid på tre av de 19 etappene i Rally Tyskland. Allerede på første etappe fikk han problemer med bremsene, et problem som han forårsaket selv.

-Jeg må ta det på min kappe. Jeg har en tendens til å venstrebremse litt for mye, og da mister bremsene effekt etter hvert. Pedalen gikk i bunnen på slutten av etappen. Også da vi kjørte den 48 lange etappen for andre gang på lørdag mistet jeg bremseeffekt, men da var det på grunn avluft i bremsesystemet. I tillegg gjorde vi et dårlig dekkvalg der. Vi kjørte på for harde dekk. Det gikk mye bedre andre gangen, forteller Eyvind Brynildsen.

Brynildsen var med blant de fire fremste i S2000-klassen mer eller mindre hele løpet. Etter fredagens seks etapper var det tsjekkiske Martin Prokop som ledet klassen, fulgt av svenskene Per-Gunar Andersson og Patrik Sandell. Brynildsen var på fjerdeplass og det var kun 34 sekunder som skilte de fire.

Etter at lørdagens etapper var kjørt var Andersson i tet foran Sandell og Prokop. Kun 5,8 sekunder skilte de tre. Brynildsen på fjerdeplass hadde 2.11 opp til Prokop.

På dagens første etappe slo Per-Gunnar Andersson borte i stein med et bakhjul og pådro seg en punktering. Det gjorde at Brynildsen både tok ham igjen på etappen og gikk forbi i sammendraget og opp til 3. plass.

-Vi tok igjen Andersson og ble liggende bak ham i støvet og tapte en del tid på det, og dessverre skulle vi tapte tredjeplassen til han igjen også.
Per-Gunnar Andersson satte nemlig inn en kjempespurt, og gikk forbi Brynildsen igjen på nest siste etappe. Da de kom til mål etter å ha kjørt over 400 km med fartsetapper var det kun 2,6 sekunder som skilte dem.

-Jeg forstår nesten ikke at det mulig å kjøre så fort som P-G gjorde mot slutten. Men det viser at det er gode førere vi konkurrer med her.

Brynildsen og Menkerud fikk også konkurranse av to andre nordmenn i S2000-klassen i Tyskland. Henning Solberg og Mads Østberg stilte begge i klassen, men ingen av dem teller med i VM. Begge sluttet også bak Brynildsen.

-De hadde vel sine problemer begge to, men jeg er absolutt fornøyd med tempoet mitt i forhold til dem. De holder begge et høyt nivå.

I tillegg til 4. plass i S2000-klassen ble det 14. plass totalt for Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud. Sammenlagt i VM ligger fortsatt Brynildsen på en 6. plass.

Neste VM-runde for den norske Skoda-duoen er Rally Frankrike første helgen i oktober. Det er også et asfaltløp.