4. plass til Grøndal

38816_1348861523280_1283607955_836291_3570863_n.jpgAnders Grøndal og Veronica Engan endte på en 4. plass i PWRC-klassen med sin Subaru Impreza WRX i Rally Finland. De er også på 4. plass sammenlagt.

Etter den sterke andreplassen i teamets første VM løp Swedish rally i februar hadde mange store forventinger foran Rally Finland. Men mange eksperter sa klart fra at dette løpet må kjøres mange ganger før man kan forvente å gå helt til topps uansett klasse. Det var også et sterkt startfelt med hele 47 biler i gr N og var klart den største klassen i rallyet. I tillegg mange S 2000 biler og eliten i WRC. Prodrive som eier løpsbilen var helt klare på at en 6.plass i PWRC var mer enn godkjent for debutantene våre i Finland.Det var en helt ny Subaru Impreza WRX STi N16 som teamet disponerte. Det ble kjørt en kort test i Norge før løpet.

På shake down gikk det meget bra. Det ble tredje tid bare tiendeler bak de som også skulle bli de raskeste i løpet. Men Prodrive var klare på at med det tempoet ville neppe teamet se målflagget lørdag ettermiddag. Så målsettingen var å kjøre med hodet å komme rundt å lære mest mulig.

Ss 1 gikk alt torsdag kveld. Starten var opp en slalåm bakke og etappen 4 km. Alt ut fra start merket Anders at det manglet mye kraft i motoren. Det viste seg at den hadde gått i nødmodus på grunn av varmen. Det var hetebølge i Finland. Så det ble en dårlig åpning.

Service teamet ordnet feilen og 15 timer i bilen ventet på fredag. Anders og Veroncia fant et greit tempo, men viste flere ganger at de kunne ha fart som de beste på flere splitter. Dog gikk det noe for ujevnt til å hevde seg helt på topp. De lå etterhvert på en 7 plass i PWRC. Og de kjørte seg kraftig opp på totallisten. Når en lang dag var over lå de på 6.plass. Likt med målsettingen.

På lørdag ventet noe færre etapper, men de var lengre så antall ss km var mer enn på fredag. Igjen viste Anders og Veronica sterk kjøring og de krabbet jevnt oppover på resultatlistene. Da dagen var over og målgang nådd klarte de en 4 plass i PWRC og viktige VM poeng. De kjørte seg opp til en 4 plass i VM sammendraget der de nå har 30 poeng.De ble også beste gr N Subaru i løpet. Desverre har teamet bare budsjett til 4 VM løp i år så det er bra å ligge på 4.plass med bare 2 kjørte løp.

Neste VM-løp for Grøndal går i Frankrike på asfalt før det hele avsluttes i Wales.