4. plass til Mads Østberg

2013 Wales Rally GB
Endelig stemte alt for Mads Østberg og Jonas Andersson, som på løpets avsluttende dag kjørte seg opp til en fjerdeplass sammenlagt.

 

– I dag har det vært helt topp å kjøre, sier Mads. – Vi beholdt det oppsettet som vi fant i går, og i dag har vi kunnet fokusere på å kjøre fort istedenfor å prøve ut nye ting. Bilen har fungert helt perfekt hele helgen, men endelig fant jeg altså det jeg trengte for å kunne ha den rette flyten og rytmen. Litt ergerlig selvfølgelig at vi ikke fant det før, men vi fikk i hvert fall en perfekt avslutning på løpet og sesongen.

 

Mads Østberg avsluttet lørdag på en femte plass totalt, og med kun 7,3 sekunder opp til Andreas Mikkelsen på fjerde, var det duket for en spennende avslutningsdag her i Wales. Men allerede på dagens første etappe var kampen over. Mads kjørte inn til andre raskest tid, kun slått av Verdensmesteren Sebastien Ogier med 0,4 sekunder, og tok hele 8 sekunder på Andreas Mikkelsen. Mads fortsatte med raskeste tid gjennom SS18, og beholdt etter dette fjerdeplassen helt ut.

 

– Har kost meg skikkelig med fighten med Andreas i dag, og det var den som var i fokus i dag. Det var utrolig glatt og mye gjørme på flere av prøvene, og de vanskelige forholdene gjør at det smaker ekstra godt å avslutte med et godt resultat.

 

Mads’ team, Qatar M-Sport World Rally Team, gjorde for øvrig rent bord på løpets Power Stage, og tok alle de ekstra VM-poengene. Thierry Neuville var raskest, Evgeny Novikov nummer to, mens Mads var tredje raskest og tok det siste VM-poenget.

 

Sebastien Ogier vant totalt, Jari-Matti Latvala ble nummer to, mens Thierry Neuville ble nummer 3. Mikko Hirvonen og Robert Kubica måtte bryte, mens Dani Sordo startet løpet med en fem minutters tidsstraff.

 

Resultat totalt Wales Rally GB 2013

1. Sebastien OGIER, VW 3:03:36,7

2. Jari-Matti LATVALA, VW 3:03:58,5

3. Thierry NEUVILLE, Ford 3:05:01,2

4. Mads ØSTBERG, Ford 3:05:24,9

5. Andreas MIKKELSEN, VW 3:05:40,1

6. Martin PROKOP, Ford 3:11:14,2

7. Dani SORDO, Citroën 3:12:04,6