4. plass til Ole Christian Veiby i Spania

På tross av punkteringer kjørte Ole Christian Veiby fra Kongsvinger inn til en sterk fjerde-plass i WRC2-klassen, og avsluttet VM-sesongen med overbevisende kjøring på den spanske asfalten. – I dag var målet og sette gode etappetider, og det syns jeg absolutt vi har gjort, sier Ole Christian, som på avslutningsetappen kjørte seg opp en plassering, og tok dermed fjerdeplassen sammen med kartleser Jonas Andersson.

 

Rally Spania startet fredag med etapper på grus, Ole Christian og Jonas hadde farten inne fra første prøve, og endte dagen på en 3. plass. – Det begynte veldig bra på grusen, tapte 10 sekunder på SS2 hvor vi måtte rygge etter at det gikk litt rett fram i en sving. Ellers var vi veldig bra på fart på grus på første loopen, både bra split-tider og bra etappetider. Sliter litt mer med bilen andre gangen igjennom etappene. Har egentlig strevd litt generelt på andre loopen gjennom hele året, for å få demperne til å fungere ordentlig når det er blitt litt røffere. 

 

Lørdag og søndag kjøres det på asfalt, og både bil og hode skal endres til nytt underlag og ny kjørestil. En overgang som Ole Christian klarte bra, og satte beste tid allerede på den andre asfaltprøven. Dessverre satte punkteringer og bremse-problemer, som ett resultat av ett ødelagt hjul-lager, en stopper for seiersjakten. – Over på asfalt så begynte det veldig bra, vi fant fort rytmen. Men så fikk vi en punktering på den tredje asfaltprøven, hvor vi måtte stoppe å bytte hjul. Andre loopen på asfalt var også ganske bra, men vi var jo da utenfor kampen om pallen etter at vi tapte så mye på punkteringen. Siste dag var målet og sette gode etappetider, og det syns jeg absolutt vi har gjort. Kjørte veldig bra på den første og den tredje prøva i dag, og det er vi veldig fornøyd med. Fikk også en snikpunktering bak i dag. Litt for mange punkteringer gjør at vi ikke er med og kjemper i toppen denne helgen. 

 

Rally Spania er det siste løpet for Ole Christian og Jonas i år. Sesongen 2019 begynte med seier i Sverige og en pallplass i Monte-Carlo. På Korsika lå det også an til en knallsterk pallplass før en avkjøring søndag. Seieren glapp i Portugal etter en plutselig brann i bilen, mens det ble en kjedelig start på Rally Sardinia med en 10 minutters tidsstraff etter at de måtte bryte med ødelagt støtdemper allerede på første fartsetappe. I Wales var Ole Christian helt på pace med de raskeste, men måtte bryte etter å ha ødelagt en bære-arm i ett møte med en trestubbe. – Vi har vist at vi er sterke på alle løp, men jeg syns vi har fått litt dårlig betalt for den gode pace’n vi har hatt. Vi har hatt litt uflaks med bil og litt deler som ikke har vært helt optimale. Det skulle vi jo gjerne vært foruten, det har ikke vært helt stang inn i år. Men vi får ta med oss det som er positivt og vi har vist at vi er sterke og er med i toppen på alle løpet som vi har kjørt, vi har jo vært med å fighta om pall-plasser i WRC2 på alle løpene vi har kjørt. 

 

Hjemme i Norge kan Ole Christian kalle seg regjerende Norgesmester i Rally etter seier på Rally Hedemarken. Han vant 4 av 5 NM-runder totalt.

 

Resultat Rally Spania 2019 WRC2

1 Camilli

2 Lindholm +1.40,7

3 Kajetanowicz +1.56,5

4 Veiby +3.10,3

5 Loubet +3.42,6