4. plass til Petter i Hellas

p_solberg_gre.jpgPetter Solberg og Chris Patterson endte på fjerde plass i Akropolis Rally Hellas På den første etappen på morgenen av rallyets siste dag falt Petter og Chris ned til fjerde plass totalt, og team-kameratene Sebastien Loeb og Sebastien Ogier byttet plass i ledelsen.

Men raskest denne morgenen var Ford-førerne Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen og dermed passerte Hirvonen Petter og Chris.Striden om totalseieren fortsatte på SS15 og SS16 mellom Ogier og Loeb og det var til slutt Ogier som trakk det lengste strået. Han vant også Power Stage og dermed flest bonuspoeng i tillegg til totalseieren. Loeb og Hirvonen fulgte på de neste plassene foran Petter og Chris på fjerdeplass. Henning Solberg endte på 5. plass i sin Ford Fiesta.

– For å være ærlig har dette vært en god helg, sier Petter Solberg.

– Vi håpet helt klart på seier og jeg er veldig skuffet over å ikke være på pallen, men sånn er det bare. Jeg har virkelig pushet hardt hele helgen og er fornøyd med innsatsen, men dessverre var ikke det nok. Vi har hatt et problemfritt rally og det er bra. Teamet har gjort en kjempejobb.

Fjerdeplassen fører til at Petter nærmer seg Latvala som har fjerdeplassen i VM-sammendraget så langt. De er nå kun 3 poeng bak den finske Ford-føreren før den neste VM-runden som går på hjemmebane for Jari-Matti.

– Nå ser vi framover mot Finland og de to test-dagene før det, sier Petter.

Arrangøren av Akropolis Rally Hellas har satt opp en spesiell premie til minne om den lokale rallyhelten George Moschous. Det er alle fans og tilskuere som kunne stemme frem sin favoritt blant de 42 deltagerne i årets rally. Petter fikk 70 % av stemmene og gikk dermed av med seieren som den mest populære føreren.

Neste løp er Neste Oil Rally Finland 28.-31. Juli 2011
Poengstilling VM
1. S Loeb 146
2. M Hirvonen 129
3. S Ogier 124
4. J-M Latvala 76
5. P Solberg 73
6. M Østberg 48 

Team 
1. Citroen Total 250
2. Ford Abu Dhabi 195
3. M-Sport Stobart Ford 87
4. Petter Solberg 61
5. Ice 1 Racing 34
6. Munchi’s Ford 32