4. plass til Stian Paulsen i Tyskland

paulsen_100905_1.jpgRacerføreren Stian Paulsen (22) fra KNA Indre Ytre Østfold kjørte inn til 4. plass i det første av de to løpene i helgens runde av SEAT Leon Eurocup på Oschersleben i Tyskland.

-Det var et knalløp. Fra 10. startspor klarte jeg å ta meg opp til 3. plass før utgangen av første sving. Etter hvert måtte jeg slippe en konkurrent forbi, men jeg er veldig godt fornøyd med fjerdeplass, sier Stian Paulsen. Det var andre gang i år han tok fjerdeplass i denne harde racingserien, der alle deltagerne kjører identiske biler, SEAT Leon.

-Det hadde vært morsomt å kjempe om en pallplassering, men jeg skjønte raskt at Duarte da Costa som lå bak meg kjørte fortere. For ikke å risikere noen lot jeg han passere. Jeg tenkte at jeg skulle ta min første pallplass i dag, da jeg skulle starte fra fjerde spor, kan Stian Paulsen fortelle.

Men det ble ingen god opptakt til dagens løp. Først ble Paulsen og hans medhjelpere holdt våkne i depotet til langt på natt av bråkete medlemmer i et tsjekkisk team som mente en karaokekonkurranse var et smart tiltak.

-Det var så ille at jeg til slutt måtte finne frem en avbiter og klippe av ledningen til anlegget deres, sier Stian Paulsen.

Med få timers søvn i kroppen skulle Paulsen også få en svært dårlig start i dagens løp.

-Det er nesten flaut. I går hadde vi rullende start, mens vi i dag hadde stående start. Jeg hadde forstått det slik at det skulle komme et grønt ly da de røde hadde slukket og at starten skulle gå da. Men det var ikke slik. Det kom aldri noe grønt lys, og dermed var jeg helt på hæla da de andre dro av gårde.

Paulsen kom ut på en 12. plass. Kjørte seg opp et par plasser, og fikk etter hvert også litt hjelp av at et par førere foran ham måtte bryte. Dermed ble det 8. plass i mål.

-Det var veldig skuffende det som skjedde i dag. Jeg var innstilt på å kjempe om en pallplass, også ble det hele ødelagt i starten, sier Paulsen.

Med 4. og 8. plass i helgen avanserte Stian Paulsen fra 13. til 12. plass i sammendraget.

Neste runde i SEAT Leon Eurocup kjøres 18.-19. september i Valencia i Spania.
-Det er en helt ny bane for meg, så jeg får ta noen runder på Playstation for å lære meg den.

Poengstilling SEAT Leon Eurocup (5 av 6 runder)
1. Gabor Weber, HUN, 42
2.Michael Rossi, FRA, 42
3. Eoin Murray, IRL, 35
4. Lourenco Da Veiga, POR, 29
5. Alexander Dudukalo, RUS, 28
6. Andrea Larini, ITA, 28
12. Stian Paulsen, NOR, 13