4. plass til Tomas Eidjord i Tyskland

eidjord_portrett_500.jpgGokartføreren Tomas Eidjord (16) kjørte inn til en meget sterk 4. plass i første runde av det tyske mesterskapet i klassen KF1 i helgen.

Tomas Eidjord tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, og skal delta i en rekke internasjonale løp i kartsportens ”Keiserklasse” KF1, i årets sesong.Første runde av det tyske mesterskapet ble kjørt på banen der Michael Schumacher la grunnlaget for sin suksess, i Kerpen.

Under tidskvalifiseringen kjørte Eidjord inn til 8. beste tid, etter å ha slitt chassiet på sin kart. I første innledende heat ble det 11. plass. Foran andre heat valgte Tomas å bytte chassis, og da ble det 5. plass. I prefinalen hadde han 8. startspor og kom i mål på en 11. plass.

Dermed startet han også finalen fra 11. startspor, og klarte altså å avansere til en 4. plass i mål.

-Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Det var mange av mine hardeste konkurrenter fra hele Europa som deltok i løpet, så dette var en god start på mesterskapet, sier Tomas Eidjord. Hans neste oppgave nå er første EM-runde i Angerville i Frankrike 2.-4. mai.

Tomas Eidjord kjører for det nederlandske teamet PDB Racing, samme team som Stian Sørlie kjørte for da han kjørte EM i den samme klassen for noen år siden. I EM-runden i Angerville har PDB Racing Team anmeldt seks førere fra fem forskjellige nasjoner, så det er et svært internasjonalt miljø 16-åringen fra Kristiansand operer i.