40 påmeldte en måned før start!

grimstad.jpgDet nærmer seg Olsen Bil Sommer Rally Grimstad med stormskritt! 40 førere er allerede påmeldt en måned før løpet kjøres.

Anders Grøndal, forrige vinner av Sommer Rally Grimstad og fjorårets norgesmester i både bakkeløp og rally, er allerede påmeldt med sin Subaru Impreza WRC. Bilen Petter Solberg vant VM løpet Swedish Rally med i 2004. Han følges av flere «eldre helter» i challenge delen av løpet, blant annet rallylegenden Kjell Gudim som nok er kjent for de fleste motorsports interesserte som er passert de 50.

Subaru oppgjør med pengepremier

Påmeldt er også Thomas Kvam som for øyeblikket ligger på tredjeplass i årets rally NM bak Anders Grøndal og Mads Østberg . Thomas skal kjøre en Subaru Impreza STI i Grimstad. Han satser på å ta til seg av en ekstra pengepremiepott på minimum 10.000,- kroner som arrangøren har stilt til rådighet for et internt oppgjør mellom Subarubiler uavhengig av hvilken klasse de stiller i. De raskeste bilene (WRC bilene) vil få et beregnet tidshandicap slik at alle skal kunne konkurrere på likt grunnlag. Subaruoppgjøret krever minimum 10 biler til start og premiepotten øker suksessivt med antallet startende Subaruer. Arrangøren forteller også at premiepotten skal fordeles slik at ikke bare de aller beste får ta del av den, og håper at dette skal trekke et antall Subaruer til start i Grimstad  30. juli.

På løpets nettside finnes også opplysninger for frivillige funksjonærer, publikum, og ikke minst informasjon om VIP-arrangement der man kan se over 800 rallybilpasseringer mens man nyter god mat og drikke.

Olsen Bil Sommer Rally Grimstad arrangeres av KNA Aust Agder den 30. juli 2011 i området rundt Grimstad og Arendal. Løpet er på ca. 194 km og har 7 fartsetapper på til sammen ca. 50 km. Det inngår i Rally Nasjonal cup, Norges cup, Asfalt cupen, Volvo Original cup og Challenge cup, og forventes å trekke i overkant av 100 deltagere fra Skandinavia og Nord Europa.

Men også 16 år gamle debutanter

Blant de påmeldte finner vi i ungdomsklassen også 16 år gamle Miriam Aasli som debuterer i en Nissan Almera GTI. Hun har med seg den tidligere norgesmesteren i rally Eivind Steffensen som kartleser. Klassen for ungdomsrally åpner for at 16 åringer kan kjøre rally med en erfaren kartleser ved sin side. Kartleseren kjører bilen på transportstrekningene mellom fartsprøvene mens ungdommene altså får kjøre når full fart gjelder.