40 utøvere på treningssamling

talent_mars_10.jpgSist helg var drøye 40 unge bilsportsutøvere i tillegg til foreldre og foresatte samlet til årets første treningssamling i regi av NBF Talentutvikling. Samlingen besto av to avdelinger, en faglig og en med treningsøkter.

Den faglige delen ble kjørt på NTG i Bærum med to foredragsholdere.

Vår fysioterapeut Hogne Rørvik snakket om hvordan holde seg skadefri gjennom sesongen. Hogne har fortid som fysioterapeut i Williams og Benetton formel 1 med ansvar for blant andre Jenson Button, verdensmester i formel 1 2009.

Motorjournalist, TV-kommentator og racerfører Atle Gulbransen snakket om mulighetene for unge bilsportsutøvere i internasjonal bilsport. Atle tok også del i første treningsøkten lørdag formiddag og kunne bare konstatere at mange av våre unge bilsportsutøvere er i god form. Han selv måtte rett og slett ta en «time-out» midt i treningen!

Tre treningsøkter ble kjørt i Nadderudhallen, gangavstand fra NTG. Vår entusiastiske trener Fredrik Brenna-Lund med bistand av Stian Sørlie trente de unge i basistrening, styrke og kondisjon.

De ti distriktskontaktene var invitert til samlingen hvor de sammen med styringsgruppen hadde møte lørdag formiddag. Dette ble et godt møte hvor hovedtema var vårt videre arbeid, spesielt i trinn 3 og 4.

Nå står en innholdsrik sommersesong for tur hvor mange av våre unge utøvere har lagt opp til en ambisiøs satsing både nasjonalt som internasjonalt.

Men også for NBF Talentutvikling er det mye på programmet frem mot sommerferien:

17. april: Samling i Bodø i forbindelse med Bodø Motorshow
4. mai: Kjørekurs gokart Kongsberg
13. mai: Testdag rallycrossjuniorer Gardermoen
1. juni: Kjørekurs gokart Kongsberg
12, juli: Trening og foredrag i forbindelse med NMK sommercup i gokart

I tillegg foregår det løpende aktiviteter sammen med noen av våre pilotklubber.