41 Supercars på Estering

Rallycross VM 14 sept
Rallycross-VM lever opp til sitt rykte som den raskest voksende motorsport-serien når hele 41 førere stiller i SuperCar på tyske Estering i helgen. Ti av dem er norske.

 

De 41 SuperCar-førerne kommer fra 17 forskjellige nasjoner og det er 11 forskjellige bilmerker på startstreken. I tillegg til de 10 norske i SuperCar, er det også åtte norske deltagere i EM-runden i TouringCar.

Petter Solberg stiller i spissen i SuperCars i årets 9. VM-runde. Han leder VM når fire runder gjenstår. Han har 185 poeng, mot Reinis Nitiss sine 157. På en tredjeplass ligger Toomas Heikinen med 147. Andreas Bakkerud på 4. plass har 126.

Petter har vunnet de to siste rundene, og er i flytsonen for tiden. Men
-Estering er en vanskelig bane. Det er to viktige ting som må til for å få et godt løp her. Den første er å komme gjennom den første svingen trygt. Jeg husker fra tidligere løp her, det var mye action i første sving. Den andre store poenget er å velge riktig tidspunkt for alternativsporet og deretter få det helt rett. Jeg tror alternativsporet her er viktigere enn på de fleste baner, sier Petter Solberg.

Henning Solberg er neste nordmann på lista på en 11. plass. Henning ligger dessuten på 2. plass i EM, der det også er runde denne helgen. Det betyr blant annet at Tommy Rustad er på plass igjen i sin Volvo. Tommy ligger på en 7. plass. Frode Holte er også tilbake, det samme er Morten Bermingrud, Ole Håbjørg, Stein Egil Jenssen, Guttorm Lindefjell og Tord Linnerud.

I TouringCar er det åtte norske førere til start. Denne klassen domineres mer eller mindre av norske førere, men det er svenske leder Daniel Lundh som leder med 144 poeng. Torleif Lona på andreplass har 127, mens Kjetil Larsen på 3. plass har 119. Deretter følger Anders Bråten med 117, Fredrik Salsten med 91, Tom Daniel Tånevik med 74, David Nordgaard med 70 og Kjetil Tangen med 55. Det er sju norske førere blant de åtte beste med andre ord.

Viasat Fotball sender fra Estering fra kl. 14.00 på søndag.