Petter på 2. plass etter første dag

06solberg0810fintw019-2.jpgPetter Solberg og Chris Petterson ligger på andreplass sammenlagt, bare 9 sekunder etter Jari-Matti  Latvala som leder Rally Finland etter en lang og krevende første dag.

Sebastien Ogier ligger på tredje plass, 21 sekunder etter Latvala. Mikko Hirvonen rullet på SS4 og måtte bryte, mens Henning Solberg måtte bryte etter en rulling på SS8.

– Jeg er godt fornøyd med første dag her i Finland, sier Petter Solberg. – Andreplass og raskeste Citroën er faktisk mye bedre enn jeg hadde forventet etter første dag. Jeg har ikke tatt noen risker, heller roet ned litt, det har vært mye viktigere å holde seg på veien og å unngå punkteringer. Tapte litt tid på Myhinpaa-prøva, den er en vanskelig prøve som var med første gang i fjor og jeg fikk ikke kjørt den, men det var forventet. Jeg vet jeg kan pushe enda mer, og det kommer jeg til å gjøre på prøvene i morgen.

Rally Finland kjøres i år kun over to dager, som til gjengjeld er blitt ganske lange. Totalt 10 fartsprøver er kjørt i dag, totalt 147 km. Bilen ble hentet ut av Parc Ferme kl 0638 i dag tidlig, men ble ikke parkert igjen før kl 2130 i kveld. Rally Finland avsluttes med 8 prøver lørdag.