3. NM- og NC-runde Crosskart

3. NM- og NC-runde i Crosskart ble arrangert på Grenland Motorsportsenter 4.-5. juni, med rekorddeltagelse. 106 deltagere stilte til start i flott sommervær.

I Norgescup for 85 ccm var det 35 førere til start, noe som lover godt for rekrutteringen i både Crosskart og bilsport generelt. Jørgen Sørlie fra NMK Aremark, Linus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen og Ole Kristian Spilling fra NMK Konsmo hadde alle tre kjørt veldig bra i innledende og hadde 3 heatseiere hver. Og det var disse tre det skulle dreie seg om i finalen også. Sørlie vant foran Enger og Spilling. Spilling beholder dermed ledelsen i Norgescupsammendraget foran Enger, etterfulgt av Anniken Lindfjord fra NMK Elverum.

Robin Larsen Hermansen fra NMK Hamar var best etter innledende omganger i klassen for 125 ccm, men i finalen måtte han se seg slått av Simen Johansen fra arrangørklubben NMK Grenland. Johansen ledet fra start til mål. Hermansen ble nummer 2 og Sebastian Myhr Bjerkli fra NMK Melhus ble nummer 3. I NM-sammendraget er det Hermansen som leder for Johansen, med Jonas Sørlie fra NMK Aremark på tredjeplass.

I klassen for 250 ccm ble det også hjemmeseier, da Aron Stjern Rød vant foran Troy Petersen fra NMK Melhus og Ferdinan Hjertstedt fra NMK Gardermoen. Rød har dermed en ledelse i NM-sammendraget foran Petersen, med Lars Husebæk fra KNA Solør Motorsport på tredjeplass.

Sondre Furuseth fra Oslo Motorsport og Stinius Kvernrød fra NMK Melhus lå helt likt i sammendraget foran denne runden i 650 ccm, men Furuseth vant løpet og Kvernrød ble nummer 5. Dermed stakk Furuseth litt i fra i sammendraget og leder nå 8 poeng foran Kvernrød. Mats Samuelsen fra NMK Konsmo ble nummer to i løpet på Grenland og avanserte dermed til tredjeplass i sammendraget.

Den nest største klassen i Crosskart er nå Xtreme, her var det 29 deltagere på startlista. Marius Vardeberg fra KNA Kongsvinger var suveren i innledende omganger, men Alexander Heum fra NMK Grenland kjørte «Xtremt» bra i finalen og kunne kjøre inn til sin første seier i denne klassen. Vardeberg ble nummer to og Nikolai Haldammen fra KNA Kongsvinger ble nummer 3. Thomas Eek Murstad fra NMK Bø leder fortsatt i NM-sammendraget men det skiller bare 4 poeng mellom de 3 beste i sammendraget. Heum og Vardeberg følger henholdsvis på de neste plassene.

Miniklassen ble vunnet av Victor Martinius Gundersen fra NMK Melhus, foran Max Nærum NMK Grenland og Peder Meistad NMK Melhus.

NM og NC for Crosskart tar nå sommerferie og neste runde er 13.-14. august hos NMK Krabyskogen.