4.plass i dramatisk gateløp for Krohn

gp3r-press-2.jpgI det starten gikk i årets 10. runde av Star Mazda Mesterskapet på Grand Prix Trois Rivieres (GP3R), tok Anders  Krohn raskt ledelsen med en aggressiv forbikjøring i utgangen av den første svingen. Det så lenge lovende ut for den 22-år gamle sjåføren, men Krohn måtte ta til takke med fjerdeplassen etter en konkurrent presset ham mot en betongvegg.

I kvalifiseringen ble Krohn nummer to, og gikk glipp av pole position med små 0,081 sekunder. Anders’ innstilling for løpet var enkel: Vinn eller forsvinn. Han gjorde alt det han kunne i de første rundene da han tok ledelsen og holdt denne i over 10 runder. Noen runder inn i løpet begynte Krohn’s bil å slite med grepet i bakdekkene og han klarte ikke å holde unna for presset bakfra.

Fjorårets GP3R vinner Alex Ardoin passerte Anders i sving nummer seks, og uheldigvis mistet Sandnesbuen momentet ut av svingen, som gjorde at mesterskapslederen Conor Daly kunne komme opp på siden. Daly svingte plutselig mot Krohn og presset ham opp mot en betongvegg midt på langsiden. Daly fortsatte å presse Krohn mot veggen, og til slutt måtte Krohn bråbremse for å unngå en potensiell storsmell. Anders mistet med dette enda en plassering og kom i mål som nummer fire etter å ha slitt med en meget vanskelig bil den siste halvdelen av løpet.

-Jeg vet ikke hvorfor vi slet så mye med bilen under løpet, men jeg er sikker på at teamet finner ut av problemet før løpet på Road America i helgen. Teamkompisene mine slet også med det samme problemet, og de datt kraftig bak i feltet mot slutten av løpet. Jeg var meget overrasket over at Conor Daly som leder mesterskapet, var villig til å satse både bilen sin og viktige mesterskapspoeng for å presse meg i veggen. Jeg er bare glad at det neste løpet er korte fire dager vekke, slik at Andersen Racing, mine partnere og jeg kan få vår revansje, kommenterte Krohn.

Selv om Krohn ble nummer fire i løpet i Trois Rivieres, vil han få poeng for tredjeplassen da løpsvinneren Alex Ardoin ikke mottar mesterskapspoeng. Krohn sitter fortsatt som nummer to i mesterskapet, og tre løp gjenstår.