5. plass til Mads og Ola

M_Ostberg_16_ARG2Mads Østberg og Ola Fløene i Ford Fiesta WRC endte på en 5.plass i Rally Argentina. Siste dag av løpet bød på ekstremt røffe etapper som forventet.

Allikevel var det ingen innenfor topp 10 som ble offer for forholdene, noe som kan oppfattes som «et under», når man ser hvordan veiene ser ut.

Publikumsmessig er Rally Argentina i en særklasse. Over 1 million tilskuere ser løpet live, og måten de ser det på er også helt spesielt. Løpet er en eneste stor fest, med hundretusenvis som overnatter ute på etappene, og et sosialt liv som følger med som må oppleves for å kunne forstås. Førere og kartlesere er superstjerner som ikke kommer seg fra en side av veien til en annen, om de beveger seg tett inntil publikum.  Hovedveien som grenser til den første etappen søndag, som også er power stage, er en hovedvei mellom to store byer. Den ble sperret av publikum i over 6 timer i går kveld, før den var «ryddet», og kunne åpnes igjen. Årsak; mennesker, biler og campingutstyr i alle retninger «strødd utover» veien i en lengde som ble oppgitt til mellom 8 og 10 km.

 

Sportslig ble det også en spennende kamp om seieren, som denne gangen gikk i Sebastian Ogiers disfavør, da Hayden Paddon vant sin første WRC seier.

 

«For min del føler jeg at vi gjorde vårt beste,» sier Mads i en kommentar, «det vil sikkert kunne finnes enkelt ting som kan gjøres bedre, men når vi treffer med kjøring og samarbeid inne i bilen sånn vi har gjort her, er jeg vant til å kjempe om pallplasser. Det var vi langt unna her. Så er det ikke sånn at vi derfor leter i frustrasjon etter hvor forbedringene må komme. Vi føler vi har en god peiling på det, uten at jeg vil være mer spesifikk. Det  blir spennende å se om vi får løst til Portugal.»

 

Mads og Ola falt ned på en sammenlagt 3. plass etter helgens løp, og VM lista ser sånn ut i øyeblikket:
Poeng etter 4 av14 løp:
1)           Ogier                    96
2)           Paddon                57
3)           Østberg               52
4)           Mikkelsen           48
5)           Sordo                   44
6)           Latvala                27
7)           Tanak                   26
8)           Neuville               23

Neste løp er Rally Portugal 19-22 mai.