5. plass til Dennis i WSK

d_olsen.jpgNår ting fungerer for 14 år gamle Dennis Olsen fra KNA Varna, er han blant verdens beste i KF3-klassen i karting. Det beviste han denne helgen, da han kjørte inn til en sterk femteplass i det første løpet i WSK (World Series Karting) i Partimao i Portugal.

Det har vært noen nedturer for Dennis og hans Energy kart denne sesongen. Men det snudde for fjorten dager siden da han vant en runde i det tyske mesterskapet. Og forrige helg kjørte han inn til en overlegen seier i norgesmesterskapet på Rudskogen i klassen KF3.

Og det spørs vel om det ikke også burde vært en tredjeplass i Portugal denne helgen. For to av deltakerne foran Dennis over mål, fikk under finalen vist tidstillegg i tiden. Men, etter løpets slutt var dette tatt bort, og det nyttet ikke å få omgjort beslutningen.

Løpene i Portugal startet allerede torsdag med kvalifisering. Der kjørte Dennis inn til en 10. plass. I det første innledende heatet kjørte han seg opp fra 10. til sjetteplass. Så ble han påkjørt i starten i det andre, slik at ramma på gokarten ble skjev, og dermed nesten umulig å kjøre. Og i den tredje omgangen kjørte han seg opp fra 15. til 10. plass.

I prefinalen startet han på niendeplass og kjørte inn til sjetteplass. Og i selve finalen knivet han seg til en femteplass. En meget respektabel plassering blant verdens fremste kjørere i klassen KF3.

– Dette var veldig bra, og nå begynner det å hjelpe litt med gode plasseringer. Banen her nede var teknisk meget krevende å kjøre fort på, så Dennis slet litt før han lærte den, sier pappa Roy Espen Olsen.

– Vi har jobba og jobba, og da er det moro at resultatene kommer, sier han videre. Og han kan fortelle at det har vært 36-38 grader i Portugal, så det hele har vært en varm prøvelse.