5. plass til Dennis Olsen

helgheim_olsen500.jpgDe to 15-åringene Dennis Olsen fra Våler i Østfold og Øystein Helgheim fra Ålesund kjørte begge helgens finale i serien WSK Master på den italienske banen La Conca. Det endte med 5. plass til Olsen og brutt løp etter en voldsom krasj for Helgheim.

Både Olsen og Helgheim har tatt steget opp fra klasse KF3 til KF2 foran denne sesongen, og begge har levert sterk kjøring i de løpene de har kjørt i Italia i vinter og vår. I helgen ble tredje og siste runde i serien WSK Master kjørt på La Conca i Italia.

Dennis Olsen, som kjører for KNA Varna, endte opp med femteplass i finalen, og han tok dermed fjerdeplass i cupen som har bestått av tre løp. Olsen kvalifiserte seg til 8. startspor i prefinalen etter de fire innledende heatene. I prefinalen avanserte han to plasser og kom til mål på 6. plass. Dermed hadde han også sjette startspor i finalen. Der avanserte han ytterligere en plassering og var femtemann i mål.

Øsytein Helgheim, som kjører for KNA Nordvest, hadde ikke hellet med seg i helgen. Han slet med å få god toppfart på sin kart både under treningen og i selve løpet. Han var på 23. plass etter de fire innledende heatene. I prefinalen endte han på 31. plass, eter å ha vært innblandet i en krasj.
I finalen skulle det bli enda mer dramatikk for vinneren av konkurransen Bilsporttalentet 2011. Etter bare et par runder smalt to av konkurrentene sammen rett foran Helgheim. Han fikk bremset, men føreren som lå bak Øystein igjen klarte ikke å bremse i tide. Han dundret inn i Helgheim, med det resultatet at Øysteins gokart ble mer eller mindre vrak. Øystein selv fikk også hard medfart men ingen alvorlige skader.

Både Dennis Olsen og Øystein Helgheim inngår i Norges Bilsportforbunds «Junior Team Norway».
Neste løp for de talentfull norske ungguttene er første runde av WSK Euro Series på Sarno ved Napoli 12.-15. april.