5. plass til Krohn i USA

a_krohn_10.jpgAnders Krohn startet som nummer ti og kom i mål som nummer fem i den fjerde runden av det Amerikanske Star Mazda Mesterskapet på O’Reilly Raceway Park (ORP) i Indianapolis fredag kveld.

Løpet ble kjørt kvelden før verdens største en dags sportsarrangement, Indianapolis 500. Men det hele skulle ikke skje uten en stor del dramatikk, noe som Krohn fikk føle på nært hold.

Etter kvalifiseringen måtte alle bilene til «Parc Fermè» der det skulle sjekkes om alle var lovlige. 22-årige Krohn fra KNA Klepp Motorsport hadde kvalifisert seg inn som nummer fire, og var noenlunde fornøyd med dette. Etter å ha parkert bilene ble ingen videre beskjed gitt til førerne, så Krohn og hans franske teamkompis Tristan Vautier forlot området i noen få minutter før de returnerte til Parc Fermè igjen. En time senere fikk begge to beskjed om at de hadde fått en straff og skulle starte som nummer ti og elleve. Grunnen for straffen var at de hadde forlatt sine biler i noen få minutter.

-Jeg føler at vi fikk en utrolig streng straff med tanke på at det ikke var noe annet enn en liten misforståelse. Vi sto med bilene en stund etter vi hadde parkert dem, men fikk aldri noen beskjed om at vi måtte bli værende i Parc Fermè. Straffen er meget hard, og den blir desto større når vi kjører på en ovalbane som det er vanskelig å kjøre forbi på, sa en oppgitt Krohn etter å ha mottatt straffen.

Tribunene var helt fulle da løpet skulle starte, og med 125 runder hardkjør kunne alt skje. Krohn, som nå bor i Houston i Texas, måtte bremse i starten da bilen foran misset ett gir, men begynte deretter å kjøre seg opp i feltet. Han gjorde aldri en feil, men utnyttet feilene som de andre førerne gjorde, og krysset til slutt mållinjen som nummer fem.

Neste løp på kalenderen er Iowa Speedway den 19. Juni. Iowa er den raskeste banen på årets kalender, med en snittfart på 235 km/t. Løpet kjøres sammen med IndyCar serien og skal kjøres natt til søndag 20. Juni norsk tid. Krohn sitter for øyeblikket som nummer tre i mesterskapet, men har ett klart mål om å forbedre denne plasseringen neste løp.