5. plass til Krohn i USA-åpning

2010-sebringrace04_500.jpgAnders Krohn fra KNA Klepp Motorsport dominerte kvalifiseringen under årets første runde i det Amerikanske Star Mazda Mesterskapet på Sebring International Raceway. Uheldigvis gikk det ikke like bra i løpet der det ble en femteplass.

-Andersen Racing og jeg hadde en fantastisk uke på Sebring, og det er synd at vi ikke kunne avslutte på samme måten som vi startet, kommenterte Krohn rett etter løpet var kjørt. Rogalendingen, som også blir kalt «The Viking» startet det 21 runder lange løpet i Pole Position etter å ha knust banerekorden med over 1,9 sekunder i kvalifiseringen.

-I hele vinter har teamet og jeg jobbet knallhardt og Pole Position er resultatet av alt arbeidet som samtlige i teamet har lagt ned. At vi var nummer en, to og tre i kvalifiseringen viser hvor sterkt teamet er, sa 22-åringen fra Sandnes som nå bor i Houston i Texas.

I starten av løpet måtte Anders bråbremse inn i første svingen for å unngå en krasj mellom ham og to av hans teamkompiser. Mer drama skulle det bli i løpet av den første runden og Anders falt helt ned til sjetteplassen før runden var over. Den tidligere Amerikanske Formel 2000 Mesteren jobbet seg opp til tredjeplassen og satte også løpets raskeste rundetid. Mot slutten kom safetycarpå banen, men når løpet ble startet igjen ble Anders presset inn mot en betongvegg av en av sine teamkompiser. Dermed datt han igjen ned til sjetteplassen igjen, men klarte med en forbikjøring på siste runden å komme seg opp på femteplassen. Vinner av løpet ble Tristan Vautier, fulgt av Jorge Goncalvez og Conor Daly.

Anders var ikke helt fornøyd med hvordan løpet utviklet seg.
-Det var ett ganske sykt løp, og jeg er glad bare å kunne fullføre med noen poeng i bagasjen. Etter løpet ble det ett skikkelig oppvaskmøte med teamet der mine to teamkompiser ble refset og forklart hvor skapet skal stå. Det er synd at vi ikke kunne vinne løpet eller være på pallen, men vi er hvert fall raske nok. Nå er det fullt fokus på Grand Prix of St. Petersburg som kjøres neste helg i gatene i St. Petersburg, Florida. Det skal bli spesielt å kjøre bare 20 minutter fra teamets base i Palmetto, og løpet går sammen med IndyCar så det blir garantert fullt opp i gatene.