5. plass til Petter Solberg i Spania

petter_s_esp_02_470.jpgPetter Solberg skaffet seg fire viktige VM-poeng da han endte på 5. plass med sin Subaru Impreza WRC i helgens Rally Spania.

Det spanske asfaltløpet var årets 12. VM-runde, og Petter Solberg og hans kartleser Phil Mills var med blant de fem beste gjennom nesten hele løpet. De hadde en tøff kamp mot Urmo Aava om femteplassen under siste halve av løpet, men da estlenderen fikk problemer på den nest siste av de 18 fartsetappene var ikke femteplassen truet.

-Det ble et tøft rally for oss. En femteplass er en femteplass, men vi gjør hele tiden fremgang med den nye bilen, og det er det viktigste, sier Petter Solberg, som ikke legger skjul på at ambisjonene er å være høyere på resultatlistene.

Det er bare en uke til neste asfaltløp på Korsika, så helgens løp var viktig for både Petter og hele Subaru-teamet.

-Vi gjorde hele tiden endringer under løpet. På de to siste etappene i dag synes bilen fungerte best, sier Petter Solberg videre. Dette var det sjette løpet Subaru har deltatt med sin nye Impreza WRC2008, og i alle seks løpene har Petter Solberg tatt VM-poeng.

Med fire nye VM-poeng ligger nå Petter Solberg kun ett poeng bak Jari-Mati Latvala i kampen om femteplass sammenlagt i VM. Petter har vært blant de seks beste i de seks siste VM-rundene.

Andreas Mikkelsen hadde all grunn til å være fornøyd med helgen. Han ble beste privatfører og tok det siste VM-poenget med sin 8. plass.
-Målet var å ta poeng og det klarte vi. Bilen og kjøringen har vært bra hele helgen. Nå ser vi frem til Korsika, sa Mikkelsen.

Henning Solberg var ikke fornøyd etter helgens Rally Spania. Sammen med kartleser Cato Menkerud kjørte han inn til 11. plass med sin Ford Focus WRC.

-Dette var ikke bra nok. Jeg klarte ikke å finne de rette innstillingene på bilen. Vi kjørte på hardere dekk her enn det vi gjorde i asfaltløpet i Tyskland. Veiene her er også ganske annerledes enn de tyske. Men det er bare å se fremover. Vi skal gjøre det mye bedre allerede på Korsika om en uke, sier Henning Solberg.

Etter 8. plassen i det forrige asfaltløpet i Tyskland, hadde Solberg og Menkerud ambisjoner om poengplass også i Spania, men slik gikk det altså ikke.

-Det er bare å innrømme at jeg ikke er god nok på asfalt ennå. Det mangler en del både på kjøringen og på å finne de rette innstillingene på bilen. Jeg sliter med å finne de riktige bremsepunktene og de riktige linjene gjennom svingene. Det kreves en helt annen kjørestil enn på grus. Spesielt når det er så brede og raske veier som det er her i Spania, blir min kjørestil litt for aggressiv. På Korsika er det annerledes. Veiene der passer oss bedre, mener Henning Solberg.

Selv om det ikke ble VM-poeng i Spania ligger Henning Solberg fortsatt på en 7. plass sammenlagt i VM når 12 av årets 15 runder nå er kjørt.

Mads Østberg og Ole Kr. Unnerud endte på 14. plass i sitt første VM-løp på asfalt.

-Vi har tatt små steg i riktig retning hele veien. Avslutningen er jeg veldig fornøyd med. Vi lyktes med å komme inn blant de 10 beste på noen av etappene. Dette skyldes ikke at vi har pushet hardere i dag, men rett og slett fordi tidene har kommet av seg selv etter hvert som vi er blitt mer komfortable med veiene og bilen, forteller Mads Østberg

Eyvind Brynildsen endte på en 34. plass totalt og 4. plass i gruppe N med sin Mitsubishi. Brynildsen måtte bryte på siste etappe fredag, mens startet igjen på lørdag med stort tidstillegg.

Vinner av Rally Spania ble franske Sebastien Loeb. Han vant foran sin spanske teamkollega Dani Sordo. Fords Mikko Hirvonen fra Finland endte på 3. plass
Allerede på tirsdag er VM-førerne i gang med gjennomkjøringen av en ny VM-løype på Korsika. Der kjøres neste VM-runde allerede førstkommende helg.

Resultat Rally Spania
1. S Loeb/D Elena, (F), Citroën C4, 3 t 21 min 17,4 sek
2. D Sordo/M Marti, (E), Citroën C4, +24,9 sek
3. M Hirvonen/J Lehtinen, (SF), Ford Focus RS, +1 min 2,5 sek
4. F Duval/P Pivato, (B), Ford Focus RS, +1.10,8
5. P Solberg/P Mills, (N/GB), Subaru Impreza +3.27,4
6. J-M Latvala/M Anttila, (SF), Ford Focus RS, +4.03,8
7. C Atkinson/S Prévot, (AUS), Subaru Impreza, +4.04,9
8. A Mikkelsen/O Fløene, (N), Ford Focus RS, +5.19,6
9. M Wilson/S Martin, (GB), Ford Focus RS, +7.43,2
10. B Tirabassi/ F Gordon, (F), Subaru Impreza +9.05,0
11. H Solberg/C Menkerud, (N), Ford Focus RS, +10.08,6
14. M Østverg/O K Unnerud, (N), Subaru Impreza, +11.57,0
34. E Brynildsen/D Giraudet, (N/F), Mitsubishi, +33.21,8

VM-stilling, førere, etter 12 av 15 runder
1. Sebastien Loeb, 96
2. Mikko Hirvonen, 84
3. Dani Sordo, 59
4. Chris Atkinson, 42
5. Jari-Matti Latvala, 37
6. Petter Solberg, 36
7. Henning Solberg, 22
8. Gigi Galli, 17
15. Andreas Mikkelsen, 5

Team
1. Citroen Total, 159
2. BP Ford Abu Dhabi, 132
3. Subaru, 80
4. Stobart VK M-Sport, 55
5. Munchi’s Ford, 22
6. Suzuki, 20