5. plass til Petter Solberg på Korsika

petter_solberg_kor_01_460.jpgPetter Solberg  kjørte inn til 5. plass i Rally Korsika med sin Subaru Impreza WRC. Mads Østberg endte på 9. plass, Andreas Mikkelsen 11. og Henning Solberg 15. plass.

Rally Korsika var årets 13. VM-runde, og Petter Solberg og hans kartleser Phil Mills var med blant de fem beste gjennom hele løpet. Hadde det ikke vært for to punkteringer på løpets siste dag kunne det fort blitt en 4. plass.

-Jeg er fornlyd med det vi har prestert i helgen, og ingen skal beskylde oss for ikke å ha prøvd hardt. Det var synd med de to punkteringene i dag, men slik er det. Vi har gjort fremskritt, og endret oppsett på bilen flere ganger under løpet. Noen ganger til det bedre og noen ganger til det verre. Men vi utvikler oss hele tiden i riktig retning, sier Petter Solberg.

På fredag hadde Petter Solberg en spennende kamp om 4. plassen med sin egen Subaru-kollega Chris Atkinson og finske Jari-Matti Latvala. Det var ikke mer enn fire sekunder som skilte de tre etter de seks etappene på første dag, og Petter Solberg var først av de tre, på en 4. plass bak trioen Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen og Francois Duval.

-Jeg merket fra start at bilen var bedre å kjøre her på Korsika enn den var i Spania forrige helg. Vi gjorde også noen endringer på service midt på dagen som gjorde at den fungerte best på ettermiddagen, sier Petter Solberg.
På lørdag klarte ikke Petter Solberg å holde unna for Jari-Matti Latvala. Finnen tok over 4. plassen, og var 22 sekunder foran Petter etter lørdagen seks etapper.
-Femteplass var akkurat det jeg regnet med vi ville kjempe om her, så jeg var ikke veldig misfornøyd med den posisjonen. Det gikk litt opp og ned på lørdag, og etappene var ganske annerledes enn på fredag, sa Petter Solberg etter andre dag av løpet.

Tidlig på søndag gikk Petter Solberg opp på 4. plass etter at Mikko Hirvonen fikk en punktering og måtte bytte dekk inne på en fartsetappe. Men det skulle ikke være lenge Petter fikk beholde den posisjonen. På etappen etter var det Solberg som punkterte, og dermed var han nede på 5. plass igjen.

-Det var var synd med punkteringen, og vi punkterte på nytt på løpets siste etappe. Men slik er det. Som sagt så var vi innstilte på femteplassen på forhånd, og det var der vi endte. Nå ser jeg frem til å komme til Japan og kjøre på grus igjen.

Mads Østberg var 11 sekunder fra VM-poeng på Korsika, og han hang ikke med geipen.
-Litt kjedelig at jeg ikke fikk med meg VM-poeng, men jeg er uansett fornøyd med niendeplassen, sier Mads, som gikk rett til sengs med influensa etter løpet.

Etter å ha lagt bak seg sine to første VM-runder på asfalt, kan Mads Østberg, kartleser Ole Kristian Unnerud og resten av teamet reise tilfreds hjem til Norge. Niendeplassen på Korsika var faktisk i overkant av hva de hadde forventet.
– Jeg er mest fornøyd med lørdagens kjøring. Før de avsluttende etappene hadde jeg et håp om å kjøre meg opp på poengplass, men den muligheten glapp før første service. På dagens andre etappe snurret jeg, og da handlet alt egentlig om å fullføre på en ålreit måte, forteller Mads, som til slutt var 11 sekunder fra poengplass.
Det ble en litt slitsom avslutning på Rally Korsika for østfoldingen. Natt til søndag ble han syk, og han var nødt til å ta paracet og nesespray for å holde formen noenlunde oppe. Etter løpet bar det rett til sengs.
Da Adapta World Rally Team reiste til Rally Spania og Rally Korsika for å debutere på asfalt i VM-sammenheng, var all fokus rettet mot at dette ville bli to løp hvor de alle skulle lære mest mulig. De visste det var en lang vei å gå, noe også tidene de to første dagene i Spania viste. Men etter hvert nærmet de seg et optimalt oppsett på sin blå Subaru, og da kom de gode tidene også. Samtidig ble de to i bilen tryggere på de utfordrende veiene og underlaget.

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene klarte ikke å følge opp 8. plassen fra Spania. De kom dårlig ut fra start da de fikk 1 minutt og 20 sekunder tidsstraff for å ha kommet for sent til en tidskontroll. De hadde mange etappetider blant de aller beste, og mye trøbbel også og endte på 11. plass.

Mye trøbbel, spesielt med punkteringer hadde også Henning Solberg og Cato Menkerud. De endte på en 15. plass til slutt.

-Plasseringen ble dårlig, men jeg er rimelig godt fornøyd med kjøringen og progresjonen her. Men nå ser jeg fem til grus og Japan, sier Henning Solberg.
Det var franske Sebastien Loeb som vant Rally Korsika, fulgt av Mikko Hirvonen og Francois Duval fra Belgia.

Neste VM-runde er Rally Japan som kjøres 31. oktober til 1. november. Det er et helt nytt løp som venter førerne i Japan.