5. plass til Thomas Schie

thomas_schie_08.jpgThomas Schie endte på 5. plass, mens Tommy Rustad måtte bryte STCC-finalen på Mantorp.

Tommy Rustad ledet løpet da han måtte bryte, mens Thoms Schie lå an til en sikker tredjeplass under STCC-finalen på Mantorp Park i Sverige. Schie ble offer for ufin kjøring av Rubin Rudholm, som sendte ham ned på femteplass en runde før mål. Før dette hadde Thomas stått for dagens opphenting. Han startet fra 14. startspor, men hadde en knallstart og var oppe på 4. plass etter bare en runde.

Tommy Rustad ledet løpet da en bolt løsnet i hjulopphenget på hans Volvo og han måtte bryte STCC-finalen på Mantorp.
-Det var en bitter pille å svelge. Jeg merket at jeg begynte å få vibrasjoner i venstre forhjul, og plutselig mistet jeg styringen og bilen gikk dit den selv ville, sier Tommy Rustad. Årets STCC-sesong har ikke blitt akkurat slik han håpet på.

-Det har vært spennende å få være med på å utvikle en helt ny bil et så profesjonelt team. Men jeg hadde selvfølgelig håpet på noen bedre plasseringer selv. Trøsten får være at jeg har vært med blant de tre beste i alle kvalifiseringer og tester siden begynnelsen av juli, sier Rustad.
Thomas hadde en heller svak kvalifisering med sin Chevrolet.

– Jeg fikk problemer med giroverføringen, og ble stående i depotet, og hadde dermed ingen muligheter. Jeg ble lettere irritert over dette, og bestemte meg for å satse på en kjempestart i selve løpet, sier Thomas Schie.

Kjempestart ble det, for etter noen svinger var Thomas oppe på fjerdeplass, og tok seg dermed forbi hele 10 biler.

– Den starten er vel noe av det beste jeg har prestert, men jeg ble skjøvet to plasser tilbake av konkurrenter. Da roet jeg litt ned for å stabilisere avstanden til de bak, før jeg prøvde å ta igjen de foran meg, sier Thomas.

Etter 10 runder klarte han å kjøre seg opp til tredjeplass og lå der til fire runder før målpassering, da sikkerhetsbil kom på banen. Etter restarten hadde han muligheter til å sette inn et angrep på Fredrik Ekblom på andreplass. Men i stedet ble Thomas offer for et angrep fra Robin Rudholm. Han ga Johan Sturesson en kraftig dytt som medførte at Sturesson igjen smalt inn i Thomas. Dermed ble det bare femteplass på Schie.

Tommy Rustad hadde tredje startspor og var oppe på en 2. plass før førerne startet sine pit-stopp. Da Tommys teamkollega Robert Dahlgren gikk inn for dekkbytte var Tommy i ledelsen, men så skjedde noe med venstre forhjul på hans Volvo og Tommy skar av banen og måtte bryte.

Resultater, STCC-finalen 2008, Mantorp Park
1) Robert Dahlgren, Polestar Racing
2) Fredrik Ekblom, West Coast Racing
3) Thed Björk, Honda Racing
4) Johan Stureson, IPS Motorsport
5) Thomas Schie, Chevrolet Motorsport
6) Richard Göransson, Flash Engineering
7) Roger Eriksson, Nordic Fine Art
8) Tomas Engström, Honda Racing
9) Tobias Johansson, Brovallen Motorsport
10) Jan Flash Nilsson, Flash Engineering
Sammenlagt
1) Richard Göransson, 67
2) Fredrik Ekblom, 60
3) Thed Björk, 57
4) Robin Rudholm, 48
5) Robert Dahlgren, 41
6) Jan Nilsson, 28
7) Thomas Schie, 26
8) Tomas Engström, 21
9) Tommy Rustad, 19
10) Mattias Andersson, 17

Teammesterskapet
1) West Coast Racing, 108
2) Flash Engineering, 96
3) Honda Racing, 78
4) Polestar Racing, 60