5. plass til Tomas Eidjord i Tyskland

img_5893_jpg.jpgGokartføreren Tomas Eidjord (16) fra KNA Varna slet seg til en 5. plass da tredje runde av det tyske mesterskapet ble kjørt i Ampfing i helgen.

Etter to fjerdeplasser i første rundene slet Tomas Eidjord med å komme seg inn på 5. plass i helgens runde. Han var oppe på e. plass, men det var bare så vidt dekkene holdt til mål i finalen.

-Vi slet helt fra treningen på fredag. Det var veldig varmt og veldig mye feste i banen. Vi har hatt problemer med innstillingene ved slike forhold også før i år. Under trening og kvalifisering denne gjorde det seg utslag understyring, sier Tomas Eidjord.

Under lørdagens kvalifisering endte Eidjord på 14. plass, og var langt fra fornøyd.

-Foran første innledende heat flyttet vi setet lenger frem på karten, og da fungerte det bedre. Foran andre heat byttet vi hele setet og da ble det enda bedre.

I første heat ble det 8. plass og i det andre 7. plass på Tomas som startet fra 14. startspor i begge heatene.

I prefinalen hadde han 8. startspor, men var uheldig og ble innblandet i en kjempekrasj i starten. Dermed havnet han langt bak i feltet, men klarte å kjøre seg opp til en 14. plass.

Dermed ble det 14. startspor i finalen. Der hadde Tomas en kjempestart, og etter åtte runder var han oppe på 3. plass.

-Etter at 15 av de 25 rundene i finalen var kjørt så jeg at fordekkene på karten var i ferd med å bli totalt utslitt. Derfor klarte jeg ikke å holde på tredjeplassen. Jeg falt ned til 5. plass, men egentlig var det bare flaks at jeg kom meg til mål, sier Tomas Eidjord, som kjører for det nederlandske teamet PDB Racing.

Tomas Eidjord tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, og deltar i en rekke internasjonale løp i kartsportens «Keiserklasse» KF1, i årets sesong. Førstkommende helg stiller han imidlertid opp i klasse KF2 i norgesmesterskapet på Elverum.