Østberg vant i Estland

ostbergestland.jpgMads Østberg og Jonas Andersson vant i helgen Rally Saaremaa med en Subaru WRC 2006-modell. Løpet var siste runde i estlandske mesterskapet, og den norske/svenske duoen vant med god margin.

Østberg vant løpet med 1 minutt og 27 sekunders margin til årets mester i Estland, Georg Gross som kjører en Ford Focus WRC 2005 modell.

-Vi kjørte løpet etter invitasjon fra arrangøren, og vi ble godt mottatt og tatt vare på gjennom hele arrangementet, forteller Jonas.

-En veldig profesjonell arrangør, og løpet lå ingenting tilbake for mange av de VM-løpene vi har kjørt. Interessen for rally er stor i Estland, og landet har mange gode førere. I tillegg var det mange utenlandske førere til start, ikke minst mange finske. Det var generelt sett høy kvalitet på løpet både arrangementsmessig og sportslig.
For teamet ble det også en opplevelsesrik tur utenomsportslig. Vi var innkvartert på et lite, men førsteklasses hotell med Saaremaas store borg fra 1200-tallet som nærmeste nabo. Bare vollgraven og en bro skilte hotellet og borgen.

-Løpet var en oppkjøring for oss til Rally Wales, som er det neste VM-løpet for vår del, og som jeg skal kjøre med tilsvarende bil som jeg kjørte her, forteller Mads. -Jeg valgte derfor å kjøre på samme type dekk som vi og alle andre bruker i VM, selv om de absolutt ikke var det rette dekkvalget i dette løpet, hvor dekk var fritt, fortsetter han.

-Det var et vanskelig underlag har, med skiftende feste hele veien, ofte også fra sving til sving. Det ble derfor fin trening med de såkalte VM kontrolldekkene, selv om føret har var helt annerledes enn det som møter oss i Wales om drøy en måned. Det var et veldig morsomt løp, ikke minst fordi det var stor publikumstilstrømning til alle fartsetapper, og jeg kan bare berømme arrangøren for en førsteklasses gjennomføring.

Selv om det er femuker til Rally Wales blir det travelt framover både for Mads og teamet. Mads skal sammen med Marcus Grönholm gjennomføre et veldig publikumsvennlig show-rally under Broom Festivalen på Hellerudsletta helgen 22.-24. oktober. Begge skal kjøre Adaptas Subaruer.

-Marcus er en kjempefin fyr som jeg har vært heldig å få jobbe sammen med i flere sammenhenger. Det er alltid bra opplevelser, både sportslig og personlig, så det gleder jeg meg til, sier Mads.

I tillegg til det forventer teamet å ha avklart sine veivalg for neste år i løpet av kort tid.

-Det er for tidlig å si noe i den ene eller andre retning nå, kommenterer Morten Østberg.
-Vi står foran viktige forhandlinger i den nærmeste framtid. Men jeg er trygg på at vi kommer fram med et bra opplegg for Mads og for Adapta som team også utover det som dreier seg om Mads. Når det gjelder Mads er vi selvsagt opptatt av å beholde ham i WRC, selv om det er et begrenset antall biler som vil gå i VM til neste år, og relativt «trangt i døra». Men det er ingen tvil om at Mads er godt posisjonert til å bli en av de førerne som får være med når «nye WRC» starter neste år. Så er det av flere årsaker ikke helt avgjort om det blir full sesong, eller om det bare blir deler av sesongen, men jeg er ganske trygg på at Mads vil få et bra og spennende program på plass i løpet av inneværende måned. Så kommer nok Adapta også til å engasjere seg i Super 2000 klassen. Vi skal ikke se bort fra at Adapta kommer til å drifte 1 eller 2 biler i S-WRC neste sesong, i tett samarbeid med den fabrikken Mads kommer til å kjøre for. Alle brikker er ikke på plass enda, men vi har en god plan, og jeg er ganske optimistisk i forhold til at alt faller på plass i løpet av kort tid.

Men før det er både Mads, Jonas og hele teamet veldig innstilt på å lage en god avslutning på Subaru-karrieren og «gamle WRC» i Rally Wales. Det blir tester og det blir teknisk gjennomgang av bilen, og så skal hele teamet stille godt forberedt til å gjøre et godt resultat i Rally Wales.