6. plass for Mads og Jonas i Rally Monte Carlo

2013 Monte Carlo Rally
Etter 4 dager og 16 fartsetapper kjørte Mads og Jonas i kveld inn til en sterk 6. plass i Rally Monte Carlo. Dette var første gang duoen kjørte dette krevende asfalt-løpet, og Mads er både glad og lettet over at sesongdebuten med nytt rally-team har gått så bra:

 

– Vi kom i mål, tar med viktige VM-poeng og har lært masse, sier Mads. – Selvfølgelig litt ergerlig med uhellet på siste prøva som gjorde at vi tapte mye tid, men vi fullførte og er utrolig glad for sjette plassen sammenlagt.

 

Rally Monte Carlo, som er et asfaltløp, er beryktet for sine utfordrende fartsetapper, hvor underlaget fort kan skifte med både snø, is og bar asfalt på en og samme etappe. For Mads har utfordringen vært å kjøre med pigg-dekk på bar asfalt, men fartsetappe-seieren på dag 3 viste at han også kan takle dette. Dag 4 ble en spennende dag, hvor mye snø og varmegrader gjorde Col de Turini til en skikkelig utfordring for førerne. Både Latvala, Novikov og Hanninen ble nødt til å bryte på denne etappen, hvor Mads kjørte inn til andre beste tid.

 

Opprinnelig var det 18 fartsprøver på programmet, men på grunn av mye snø og trafikk på transportetappen opp til den berømte Col de Turini etappen, ble løpets to siste prøver kansellert. På grunn av dette utgikk også løpets PowerStage.

 

Resultat totalt Rally Monte Carlo 2013

1. Loeb, Citroën

2. Ogier, VW +1.39,9

3. Sordo, Citroën +3.49,0

4. Hirvonen, Citroën +5.26,3

5. Bouffier, Citroën +8.13,1

6. Mads, Ford +12.03,7

7. Prokop, Ford +23.27,3