6. plass til Østberg

2016 FIA World Rally Championship / Round 09, Rallye Deutschland 2016 / August 18-21, 2016 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Mads Østberg og Ola Fløene i Ford Fiesta WRC ble nummer 6 i Rally Tyskland, i den 9. runden i årets Rally VM.

Det har vært en utfordrende helg for duoen som ikke har funnet den nødvendige «confidence» som må til for å være med i toppen.

«Jeg er fornøyd med at vi kommer unna dette med en 6. plass, og det er vel det eneste jeg er fornøyd med også,» sier Mads i en kommentar.

«Vi hadde en bra test før løpet, og hadde anledning til å sammenlikne tider med flere av konkurrentene som hadde testet på akkurat samme vei. Det så bra ut, og vi var veldig optimistiske da løpet startet. På løpet klarte jeg ikke å kjenne igjen det vi hadde testet ut, og følte at oppsettet gjorde bilen ustabil og nervøs å kjøre. Uten full tillit til bilen, taper jeg sekunder hele veien. Vi gikk etterhvert over til å teste nye ting for bruk i neste løp, som også er på asfalt, men fant ikke fasiten. Vi må analysere dataene vi har, sammen med teamet, for å finne de rette svarene. Vi har heldigvis litt tid å forberede oss på frem til neste løp. Jeg kan love at vi skal gjøre det vi kan for å komme sterkere tilbake, og vet at teamet vil gjøre det samme.»

Løpet ble vunnet av Sebastian Ogier og kartleser Julien Ingrassia, som også leder VM. Mads og Ola ligger på 7. plass i VM når det er 4 runder igjen av mesterskapet.

Neste løp er Rally Korsika som går fra 30/9 til 2/10.