6. plass til Siljehaug

Det 5. og 6. løpet i European Series GT4 gikk på Red Bull Ring i Østerrike denne helgen, der en 6. plass ble beste resultatet for Mads Siljehaug.

Mads forteller at første trening gikk ut på å bli mest mulig kjent med banen og bilen med den store vekt belastningen (+130kg) de ble pålagt i handicap. Andre trening ble brukt til justeringer av oppsettet fra første trening. Vi fikk ikke bilen til å fungere på tørt, kjørte med en nervøs og ustabil bil med mye overstyring.

Kvalifiseringen ble kjørt på vått føre og her gikk vi «all in» på oppsettet. Brukte 4 runder på å bli komfortabel og trygg med bilen, siste rundetiden kvalifiserte jeg meg som nr. 1 med god margin til 2.plass. Jeg ble dessverre pålagt en straff for høy fart i gulflagg sone som førte til at beste tid i kvalifisering ble slettet og andre tid ble gjeldene. Med straffen jeg ble pålagt så ble det bare 6. plass på kvalifiseringen. 

 

Løp.1: Vanskelig startspor på denne banen + ikke motorsterk bil på langsidene. Jeg startet i 6. startspor og falt ned til 9-10.plass og klarte ikke å avansere pga. av feil oppsett på tørt og for varme (høyt lufttrykk) dekk. Luftrykk ble justert ved sjåførbytte så min co-driver Jamie Vandenbalck klarte å avansere opp til 6. plass. 

 

Løp.2: Min co-driver startet fra 3. startspor, men etter starten falt han ned til 11-12.plass og lå på 11.plass ved sjåførbytte. Bilen oppførte seg mye bedre og jeg fikk til gode runder med bilen. Klarte og avansere opp til en 6.plass før vi fikk vite at pit-stoppet vårt var 0.2 sek for raskt og vi måtte inn for en «stop&go» straff som førte til at vi avsluttet helgen med en litt skuffende 14. plass.

 

Nest løp for Mads går på Slovakia Ring 15 og 16 juli.