6. plass til Øystein Helgheim

helgheim-kf3-em2.jpgØystein Helgheim endte på en 6. plass i helgens EM-finale i karting KF3. Dennis Olsen, som var en av de store favorittene, tok 7. plass.
Det ble en kjempedag for Øystein Helgheim i Spania. Etter å ha startet på 13 startspor i finalen, etter at han ble påkjørt da han ledet prefinalen, avansert Øystein til 6 plass i første runden!

Denne forsvarte han helt til målflagget. De siste rundene var en hard kamp mot landsmannen Dennis Olsen.

Før løpene startet lørdag, ble det holdt en minnemarkering på banen i Suera, for å hedre de omkomne fra tragedien her hjemme, der det norske flagget ble heist på halv stang. Det var også ett minutts stillhet, og de norske kjørerne kjørte med sorte sørgebånd både kjøredress og gokart.

Helgheim kvalifiserte seg til 7. startspor i prefinalen etter å ha kjørt inn til plasseringene 4, 5, 6 og 12 i de fire innledende heatene. I prefinalen var han oppe på 2. plass allerede i første runde. I andre runde tok han ledelsen, og den holdt han i seks runder. Da ble han påkjørt bakfra, havnet utenfor banen og kom inn på en 6. plass. Men Øystein tapte flere plasseringer på grunn av skitt på dekkene, og endte på 13. plass i mål i prefinalen. Det ble dermed startposisjonen i finalen.

Dennis Olsen var som nevnt en av de store favorittene i KF3-klassen i Spania, og han var best før prefinalen, men så ble det problematisk.
Dennis Olsen hadde to seire, andreplass og fjerdeplass i sine fire innledende heat. Dermed hadde han beste startspor i prefinalen. Men allerede i den første svingen i prefinalen kjørte Max Verstappen på Dennis og sendte ham ut av banen. Dermed kom Dennis sist ut, men kjørte seg opp til en 19. plass. I selve finalen var han oppe på 10. plass etter to runder, og da han skulle avansere ytterligere, prøvde igjen Verstappen å hindre Dennis. Det lyktes han ikke med og Dennis kjørte inn til 7. plass, bak Øystein Helgheim.