6. plass til Isachsen

S_Isachsen_13_juli2
Sverre Isachsen (42) fra Hokksund kjørte inn til en sjetteplass i torsdagens løp i Global Rallycross Championship på New Hampshire Motor Speedway utenfor Boston i USA.

 

Sverre Isachsen, som kjører for Subaru PUMA Rallycross Team, startet dagen bra med den tredje raskeste tiden på tidskvalifiseringen bak Ken Block og Toomas Heikkinen. I det første innledende heatet fullførte Sverre på en andreplass bak Tanner Foust, til tross for en snurring i den siste svingen.

 

Dette gjorde at KNA Eiker-føreren startet fra andre rad i finalen på den provisoriske banen som var bygget ved å bruke deler av NASCAR-ovalen, depotet, et oppbygd hopp og en gruslagt sving på innerbane.

 

I finalen var det Ford-førerne som dro i fra i starten, og nok en gang beviste hvor sterke de er. Ford trakk seg fra Rally-VM foran denne sesongen, mens rallycross-teamet som deltar i Global Rallycross Championship (GRC) fortsatt har offisiell støtte fra fabrikken, og dette synes også på ressursene. Sverre Isachsen gjorde imidlertid en hederlig innsats, og kom til slutt i mål på en sjetteplass.

 

Toomas Heikkinen fra Finland vant til slutt foran svenske Patrik Sandell og amerikanerne Brian Deegan, Tanner Foust og Ken Block. Alle de fem første kjørte hver sin Ford Fiesta, mens Sverre Isachsen ble beste ikke-Ford-fører på en sjetteplass foran amerikanerne Travis Pastrana i Dodge, Bucky Lasek i Subaru og Scott Speed i Ford.

 

– Jeg er fornøyd med å ha kommet til finalen, men der slet jeg litt med bilen. Den gikk i fri noen ganger, og jeg slet med motoreffekten etter hvert. Men vi kom oss i mål og fikk med noen poeng videre. Tempoet på kvalifiseringen var også veldig bra, og jeg sparte Ken Block for en kilevink i finalen. Jeg hadde muligheten, men bremset, sier Sverre Isachsen.

 

Fra lille Loudon i New Hampshire tar Sverre Isachsen nå turen til lille Bristol i Tennesse, hvor det neste løpet går allerede den 20. juli. Men til tross for at Bristol er en liten by har den verdens største idrettsstadion med tribuner rundt det hele – og det er på denne stadion Sverre Isachsen og de andre rallycrossførerne skal kjøre. Banen heter Bristol Motor Speedway, og kalles ”The last great colloseum” takket være sitteplasser for svimlende 165 000 mennesker rundt den 800 meter lange ovalbanen. Nå er riktignok Indianapolis Motor Speedway den idrettsstadion i verden som tar flest tilskuere, men den fire kilometer lange banen i Indiana har ikke tribuner rundt det hele. Det har imidlertid Bristol Motor Speedway, som dermed gjør dette til den største stadion av sitt slag, og også større enn for eksempel alle verdens fotballbaner.

 

Så langt har rallycrossløpene i GRC gått i forbindelse med X Games eller som supportrace til NASCAR og IndyCar, men i Bristol skal man kjøre i forbindelse med et Monster Truck-arrangement, og nok en gang skal man bygge en provisorisk bane i forbindelse med NASCAR-ovalen med både hopp og noen gruslagte svinger.