6. plass til Krohn i Canada

troisrivieres01_500.jpgAnders Krohn kjørte sitt første gateløp noensinne og endte på en 6. plass i Trois Rivieres i Quebec i Canada i helgen.

Det var årets 10. runde i det amerikanske Formel Star Mazda Mesterskapet som var lagt til Canada, og det var en ny opplevelse for Krohn.

-Jeg var fortalt på forhånd at dette ville bli årets høydepunkt, og det ble det også. Det var et utrolig hyggelig løp i en by som var ganske europeisk. For meg var det første gang jeg kjørte gateløp, og det er klart man blir litt preget av å ha betongvegger rundt nesten hele banen, sier Krohn.

Krohn begynte kvalifiseringen med vanlig prosedyre ved å gå ut på banen og finne ut hvordan den hadde endret seg fra testpassene.
-Så snart jeg fikk en følelse for dette kjørte jeg inn i depotet og teamet gjorde noen endringer samt satte ett nytt sett med dekk på bilen. Vel ute på banen igjen låste jeg opp innerhjulet i bremsesonen for sving seks, men fort og uten dramatikk var jeg ute på banen igjen. Hver eneste runde forbedret rundetidene seg, men uheldigvis kom rødflagget ut noen få minutter før slutt da en konkurrent hadde kjørt av banen. Dette betydde slutten på kvalifiseringen, og vi var helt nede på 10. plassen. Ikke der vi hadde håpet eller forventet å være, men vi vet alle hvor fort det svinger i racing, fortsetter Anders Krohn som kjører for KNA Klepp Motorsport.

I selve løpet fikk Krohn en grei starter. To biler krasjet foran ham, men han kom seg forbi uten å bli vesentlig hindret.
-Men det var vanskelig å passere biler etter dette. Jeg tjente en plassering da bilen foran meg gjorde en feil, men tapte en plassering når jeg ble holdt igjen av en fører som ble tatt igjen med en runde. Med bare noen få minutter igjen av det 45 minutter lange løpet kjørte to biler foran meg sammen og jeg tjente ytterligere to plasseringer, forteller Krohn. Han endte dermed på en 6. plass.

-Det var ingen tvil om at nøkkelen til suksess i dette løpet var å kjøre uten feil i alle 40 rundene. Jeg var glad over å ha fullført løpet med en hel bil, men ønsket selvsagt å være lenger opp på resultatlisten.
Etter løpet ligger Krohn på en 6. plass sammenlagt i mesterskapet, mens han er på en 3. plass rookie-mesterskapet for nykommere.