6. plass til Mikkelsen

mikkelsen_gran_canaria_11.jpgAndreas Mikkelsen oppnådde akkurat det han hadde satt seg som mål under Rally Gran Canaria, nemlig å gjennomføre et helt problemfritt rally i sin skoda Fabia S2000 og sikre seg verdifulle poeng. Med Ola Fløene i kartleserstolen, kjørte han inn til en solid sjetteplass.

Det ble et fantastisk rally for Skoda Motorsport, som sikret seg de to øverste plassene på pallen for andre året på rad. Etter en thriller av en avslutning, stakk fjorårets IRC-mester, Juho Hänninen, av med seieren foran sin lagkamerat – og fjorårets vinner av rallyet på ferieøya – Jan Kopecký, med fattige 1,5 sekunder.

I sin debut i Rally Islas Canarias, kjørte Andreas Mikkelsen fort og hang bra med hele veien, men tok ingen risiko da han rattet sin Fabia S2000 gjennom de raske og svingete asfaltveiene i fjellene. Forholdene var stort sett tørre og solfylte, men tykk tåke og yr gjorde forholdene vanskelig under fredagskveldens etapper. Dessverre ble fredagens siste etappe avlyst av sikkerhetsmessige årsaker. For mange tilskuere omkranset SS8, og gjorde det uforsvarlig å gjennomføre etappen.

Avlysningen var en nedtur for alle – ikke minst for Andreas, som nettopp hadde kjørt seg opp på femteplass og trives med å kjøre fartsetapper i mørket.

De fire i toppen holdt et imponerende høyt tempo løpet igjennom, og Andreas lot seg ikke friste til å jage dem maksimalt. I stedet fulgte han lojalt teamets strategi uten å ta noen risiko. Nordmannen kjørte med innsiden av hodet og ble belønnet med verdifulle poeng og sjetteplass.

– Målet vårt var å fullføre løpet og få med oss poeng i sammendraget, og jeg er veldig fornøyd med at vi klarte det. Vi kunne ha pushet hardere, men da hadde vi vært nødt til å ta mer risiko, noe vi på forhånd var enige om å unngå. Nå er vår IRC-sesong virkelig i gang. Vi har fått med oss poeng og vi reiser hjem med et godt grunnlag som vi skal bygge videre på i resten av mesterskapet, forteller Andreas, og legger til at han er svært fornøyd med bilen.

– Bilen var perfekt i helga, og jeg vil takke teamet for at den gikk som et sveitser ur hele veien. For Skoda har det vært et fantastisk rally, og jeg ønsker å gratulere Juho (Hänninen), Jan (Kopecký) og alle andre i Skoda Motorsport med seier og andreplass.

Rally Islas Canarias Trofeo El Corte Inglés – topp 10
1. Juho Hänninen/Mikko Markkula (Škoda Fabia S2000)…1 time, 40 minutter, 38.1 sekunder
2. Jan Kopecký/Petr Starý (Škoda Fabia S2000)…+1.5s
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Peugeot 207 S2000)…+8.2s
4. Freddy Loix/Frédéric Miclotte (Škoda Fabia S2000)…+16.7s
5. Guy Wilks/Phil Pugh (Peugeot 207 S2000)…+48.3s
6. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (Škoda Fabia S2000)…+55.6s
7. Bryan Bouffier/Xavier Panseri (Peugeot 207 S2000)…+1m00.6s
8. Bruno Magalhães/Paulo Grave (Peugeot 207 S2000)…+1m49.8s
9. Giandomenico Basso/Mitia Dotta (Proton Satria Neo S2000)…+2m37.8s
10. Toni Gardemeister/Tapio Suominen (Škoda Fabia S2000)…+2m38.2s