60 deltagere i Sigdalsrally


60 deltagere er påmeldt til Sigdalsrally som innleder årets rallysesong førstkommende lørdag. Blant deltagerne er både Sveinung Bieltvedt og Anders Grøndal.

 

Sigdalsrally har start fra Nerstad skole klokka 10.00 på lørdag. Løpet er totalt 187,21 km hvorav 66,06 km er fordelt på fem spesialstrekninger.

Flere av våre beste førere stiller til start. I Klassen for firehjulsdrevne biler er samtlige medlajevinnere fra i fjor, Bieltvedt, Grøndal og Peder Øksether på startlista. Også i klassen for tohjulsdrevne biler er det sterkt startfelt. Regjerende norgesmester Frank Tore Larsen stiller. Det samme gjør Anders Kjær, Petter Rolfsen, Steve Røkland og Petter Kristiansen for å nevne noen.

Et par veteraner med interessante biler er også Trond Lyseng i en Ford Focus WRC og Birger Gundersen i en Ford Fiesta R1.

I nasjonal klasse stiller Jan Egil Halland, Jan Kåre Wilsberg og Tom Kr. Lien blant favorittene.

 

Løpet teller i Norgescup for kl 6 (kartlesere) og kl 8 (Volvo Original), NMK`s rallycup, samt klubbløp for NMK Modum & Sigdal`s medlemmer

Slik kjøres løpet:

SS 1 – Nevra-Letmolia- Lengde 17.04 km – Første bil kl. 10:15

Dette er en klassiker. Den lengste etappen i årets rally. Meget krevende rallyetappe som starter med litt smal og svingete skogsbilvei som går over i meget raske strekninger fram til veidele i Bingen. Fra Bingen og fram til Letmolia er det mange svinger og hopp og vanskelige kombinasjoner. En meget publikumsvennlig etappe. Parkering ved mål og i Bingen. Kiosksalg.

SS 2 – Finnerud-Krøderen- Lengde 13.60 km – Første bil kl. 11:49

Fin og morsom rallyetappe. En del raske strekninger, men også en del vanskelige kombinasjoner. Mange fine plasser for publikum, men da må man være tidlig ute før veien stenger. Noe parkering ved start.

SS 3 – Bjøreskogen- Lengde 11.86 km – Første bil kl. 12:21

Rask etappe. Første del er en fin skogsbilvei opp til Grimeli. Derfra er det en smal skogsbilvei ned til Bjøreskogveien. Herfra er det flott brei vei ned til mål i Eidalsroa. Mange fine publikumsplasser, med noe parkering på mål. Fine muligheter til parkering også inne på etappen langs Bjøreskogveien, hvis man er tidlig ute før veien stenger.

SS 4 – Strandevann- Lengde 9.50 km – Første bil kl. 14:06

Dette er den korteste etappen. Rask og bred vei fra start, går så over i en smalere trase med mange utfordringer for så å rette seg noe ut med relativt raske strekninger inn mot mål. Mulighet for publikum til å gå inn fra start og mål. Ingen brøytet parkering. Også mulighet til å komme inn midtveis på etappen (Stuvestad grenda) ved Landerud og veien fra Flesberg over ved Dåset.

SS 5 – Nysetra- Lengde 14.06 km – Første bil kl. 14:34

En meget krevende og variert etappe. Her vil nok mange dueller avgjøres. Mange tøffe og vanskelige nedoverbakker med svingkombinasjoner. Krever stor innsats av fører og kartleser. Start på Grønbu, med lange strekninger med oppoverbakker for så å gå over i svingete og til dels smal og krevende vei før det stuper bratt nedover mot Dokka. Fra Dokka mot Nysetra er det svingete, men også en del raske partier, før det går nedover mot Bingen med mange lange og raske nedoverbakker. Mange fine publikumsplasser, men det krever at du er ute i god tid før veien stenger. Ingen muligheter til å kjøre stikkveier inn på etappen. Parkering i Bingen og ved Grønbu. Kiosksalg.

Mer info: http://www.sigdalsrally.no/