Motorhavari for Mats Lysen

mats_lysen_gb_1-2.jpgRallycrosstalentet Mats Lysen (19) var med helt i toppen i innledningen av årets første EM-runde i rallycross på Lydden Hill i England. Med sin Renault Clio kjørte han inn til 3. plass i første innledende omgang, men et motorhavari sendte han ut av kampen om pallplasseringer til slutt.

-Jeg er jo ikke fornøyd når jeg ikke får fullført, men det var mye positivt å ta med seg fra både trening, kvalifisering og første innledende omgang. Derfor er jeg optimist med tanke på neste runde i Portugal og resten av sesongen, sier Mats Lysen som kjører i «Keiserklassen» SuperCars. Det er klassen for firehjulsdrevne bilder med 560 HK under panseret.Under treningen foran EM-runden som ble innledet 1. Påskedag på engelske Lyddeen Hill noterte Mats Lysen 4. beste tid med sin nye Renault Clio. I tidskvalifiseringen klarte han ikke riktig å følge opp i den knallharde og ikke minst jevne klassen. Det endte med 12. beste tid.

-Jeg hadde trøbbel med girskiftingen på bilen, så foran første innledende omgang gjorde vi om og gikk tilbake til god gammeldags clutch-bruk, forklarer Mats Lysen.

Det ga resultater. Da første omgang var kjørt stod Mats med tredjeplass, kun slått av Sverre Isachsen og løpets overraskelse, franske Marc Laboulle.

I andre innledende omgang var Mats med i dramatikk i første sving. Det ble en krasj mellom noen av hans konkurrenter som førte til omstart. Mats kom bra ut, men plutselig begynte motoren å svikte.

-Det viste seg at det var motorhavari. Jeg rullet inn til mål, og fikk 11. plass, men dessverre var det sluttkjørt. Vi hadde ingen mulighet til å få bilen startklar til tredje og siste omgang, forteller Mats Lysen.

Men 3. og 11. plass ga ham fjerde startspor i B-finalen. I denne finalen kunne imidlertid heller ikke Mats starte, og dermed endte han på en 11. plass i EM-åpningen.

Vinner av klassen SuperCars på Lydden Hill ble den regjerende mesteren Sverre Isachsen. Han vant foran de to franskmennene Marc Laboulle og Davy Jeanney. At det var førere fra fem nasjoner blant de seks beste i dagens løp viser at rallycrossen øker i omfang.

-Det er ikke tvil om at det blir en hard sesong. Det er mange nye førere på gang og det er mange bra førere. Men jeg skal være med og kjempe om edelt metall. En plass i A-finalen er helt klart målet i neste runde i Portugal, sier Mats Lysen.

Mats Lysen, som kjører for KNA Solør Motorsport, er en av tre utøvere på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt og en del av forbundets Junior Team Norway.

NRK1 sender et sammendrag fra EM-runden i England tirsdag klokken 17.10. Viasat Motor sender også et sammendrag torsdag den 28. april klokken 20.00

Neste EM-runde kjøres i Portugal, 14.-15. mai.