64 på samling på Norsk Toppidretts Gymnas

TalentutviklingHele 64 unge lovende bilsportsutøvere fra Østlandet vil være med når den første regionsamlingen i regi av Norges Bilsportforbund avvikles på Norsk Tippidretts Gymnas (NTG) i Bærum førstkommende helg.

-Vi er meget godt fornøyd med oppslutningen. Det er utøvere fra mer enn 20 forskjellige klubber, og det blir fokus på fysisk trening og riktig kosthold under samlingen, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson. Det er Østfold-klubben KNA Varna som stiller med den største troppen med 13 utøvere.

Det var i forbundelse med Bilsportforbundets 75-årsjubileum i fjor at man lanserte en større satsing på talentutviklingen innenfor bilsporten. Så langt har den skjedd på klubbnivå, men nå er det klart for regionsamlinger rundt i landet, og den første er i Bærum førstkommende helg.

Det er Fredrik Brenna Lund fra NTG som har hovedansvaret for treningen som vil foregå i Nadderudhallen, mens Karin Hvoslef vil fokusere på riktig og idrettstilpasset kosthold. Parallelt vil det også være en samling for foresatte og støtteapparat fra klubbene.

Blant de 64 deltagerne til helgen er også to av de tre utøverne som NBF har valgt å satse spesielt på i år. Det er Ayla Ågren og Pål Varhaug. Tredjemann, Tomas Eidjord, er opptatt med gokartløp i Italia.

Etter samlingen i Bærum blir det regionsamlinger i Stavanger 29.-30. mars,  Bergen19.-20. april og Stjørdal 26.-27. april.