Grøndal leder Aurskog-Høland Rally

anders_g_2_700.jpgAnders Grøndal leder Aurskog-Høland RallyAnders Grøndal og hans kartleser Veronica Engan leder dagens NM-runde, Aurskog-Høland Rally. Med sin Subaru Impreza WRC har de fått en komfortabel ledelse etter at sju av 13 fartsetapper er unnagjort.

Grøndal, som kjører for NAF Motorsport Asker & Bærum, har vunnet seks av de sju etappene som er unnagjort. Dette har alle vært forholdsvis korte etapper, og det er i ettermiddag de virkelig store utfordringene står i kø for de rundt 75 deltagerne i dagens NM-runde på Nedre Romerike.

Det er Svein Frustøl og Ragnar Klami fra Kristiansand som ligger på en andreplass så langt. De kjører en Ford Focus WRC og er 32,9 sekunder bak Grøndal. På en tredjeplass følger Sveinung Bieltvedt og Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold. De kjører en Subaru Impreza og er 36,7 sekunder bak lederen.

NM-leder Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum har ikke hatt noen god dag. Like før start måtte han finne en erstatter for sin kartleser Jonas Andersson som var for syk til å være med. På kort varsel steppet Marlene Engan inn. Men allerede på andre etappe fikk de problemer med motoren på sin Ford Fiesta S2000.

-Det var en tennplugg, så vi har fått byttet det på service nå. Heldigvis er det mye igjen av løpet, men avstanden til Anders Grøndal har blitt veldig stor. Vi satser på å avansere en del plasser i ettermiddag, sier Østberg som ligger på 9. plass, 1 minutt og 26 sekunder bak Grøndal.

I klassen for de tohjulsdrevne bilene er det som vanlig svært jevnt. Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal leder med sin Ford Fiesta R2. Men han er bare tre sekunder foran NM-lederen Steve Røkland fra NMK Gardermoen i Ford Fiesta ST. På en tredjeplass følger Petter Rolfsen NMK Modum & Sigdal i Ford Fiesta. Han er 3,3 sekunder bak Røkland.
I nasjonal klasse er det Søren Snartemo fra NMK Konsmo som leder med sin BMW M3. Han vant forrige NM-runde på Sørlandet, og ligger 2,3 sekunder foran Jarle Nordli fra arrangørklubben NMK Aurskog-Høland.
Det skal kjøres seks etapper til i Aurskog-Høland Rally, og det er nå de lange og krevende etappene følger. Løpet startet i Bjørkelangen sentrum klokken 09.00. Der er også målgang på lørdag kveld klokken 19.30. Løpets base er på Bjørkelangen skole, der også løpets serviceplass befinner seg.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.20 på søndag kveld.
Topp 10 Aurskog-Høland Rally etter 7 av 13 fartsetapper (uoffisiell)
1.Anders Grøndal/Veronica Engan, Subaru Impreza WRC, 15min 57,5sek
2. Svein Frustøl/Ragnar Klami, Ford Focus WRC, +32,9sek
3. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza Sti, +34,8
4. Eyvind Brynildsen/Cato Menkerud, Mitsubishi Lancer, +36,7
5. Pål Try/Lars W. Andersen, Ford Focus WRC, +38,3
6. Peder Økseter/Marie Hafsløkken, Subaru Impreza, +42,9
7. Marius Aasen/Tom A. Haldammen, Subaru Impreza, 1min 6,4sek
8. Jim Roger Haugom/Marius Eng, Subaru Impreza, +1.15,4
9. Mads Østberg/Marlene Engan, Ford Fiesta S2000, +1.26,1
10. Geir Helge Frøslid/Ragnar Engen, Subaru Impreza, +1.33,1

Live resultater

Mer om Rally-NM