EM-poeng til Østvold

ostvold.jpgKenneth J. Østvold (18) fra NMK Elverum tok sine første EM-poeng i KZ2 med en 11. plass i helgens EM-runde i Angerville i Frankrike

Østvold slo til allerede fra start med 10. beste kvalifiseringstid. Dette sikret ham 3. og 4. startposisjon i de innledende heatene og et godt utgangspunkt. Med to 3. plasser en 4. plass, en 6. plass og en 11. plass fikk han 11. startspor i første finale.

-Det kunne faktisk vært enda bedre. I begge de to første heatene misset han foran meg starten fullstendig og jeg mistet mange plasser på det. Fra det tredje heatet stilte jeg meg slik at jeg ville komme unna om det skjedde igjen og da fikk jeg vært med fra starten av, sier Østvold.

I første finale startet han som nummer 11 og kom i mål som nummer 11 etter en hard finale med mange fighter og litt vandring opp og ned på rekkefølgen.

I andre finale stemte det ikke like godt. Østvold falt litt tilbake i starten før han jobbet seg opp til en 12. plass igjen. Mot slutten av finalen manglet han imidlertid motorkraft, ble voldsomt angrepet bakfra og jobbet veldig for å holde sin posisjon. Med stadige påkjørsler bakfra var hans sjanseløs og falt etter hvert tilbake til en 21. plass.

-Jeg er ikke fornøyd med den siste finalen. Motoren fungerte ikke som den skulle, dessuten har jeg ikke riktig nok erfaring på dette nivået enda. Når alt ikke fungerer 100% blir jeg lett litt for snill, og det blir man straffet kraftig for i et felt som dette. Men jeg har mer å gi og tror jeg kan være blant de 10 beste i løpet av sesongen, sier Østvold.

Christian Krognes startet også bra og hadde farten inne. I siste trening før tidkjøringen hadde han faktisk 6. beste tiden totalt. I tidkjøringen klarte han dessverre ikke å få en helt ren runde og mistet en drøy tiendedel på det.

-Det er jo 34 karter på banen under tidkjøringen, og den varer kun åtte minutter. Dessverre er nivået litt ujevnt så det blir lett til at de som er raske tar igjen noen foran». Dermed endte tidkjøringen med en 25. plass. Kun 9 hundredeler etter Østvold men 15 plasser bak.

Men uhellene var ikke slutt med det. Fra niende startspor tok han en 9. plass i første heat, men i de tre neste heatene ble han innblandet i uhell i starten eller påkjørt underveis og endte langt bak. Dermed var han i realiteten utenfor finaleplass. I siste heat fikk han igjen kjøre uten uhell og tok en 5. plass. «Man kan ikke forsikre seg mot uhell, men om jeg hadde hatt mer erfaring hadde jeg nok klart meg bedre. Det blir litt mye tilfeldigheter i starten. Når jeg bare får kjøre går det jo egentlig kjempebra, og så lenge jeg har fart og jevnhet til å være blant de 15 beste totalt så er jeg jo fornøyd med det foreløpig. Så det er bare å stå på og lære mest mulig i hvert løp» avslutter Krognes som til slutt endte på en 59 plass.