7. plass for Østberg

m_ostberg_fra.jpgMads Østberg fullførte den andre VM-runden på asfalt med en 7. plass totalt. Tross tre punkteringer i Rallye de France, er han kjempe fornøyd med løpet.

Etter tre kjørte dager i Rallye de France har Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson opplevd mange positive ting og progresjon på asfalt i deres Ford Fiesta RS WRC. Selv om tre punkteringer ødela for duoen resultatmessig, har de satt mange gode tider, bandt annet en tredje tid på dagens andre prøve.

– Jeg er veldig fornøyd med helgen, og vi har gjort mange positive etapper. Vi føler at vi gått et godt steg i riktig retning når det gjelder utvikling på asfalt, og jeg er veldig glad for det. Vi har vist at vi klarer å henge med på asfalt, men det er fortsatt en del ting jeg vet jeg må jobbe med. Det er spesielt der det er mye kjøring inne i skogen, hvor det kuttes mye og det blir mye grus i veien. Det er der jeg kan forbedre meg mest, og for å bli god på det trenger jeg mer erfaring, sier Mads Østberg.

Stobart-føreren har vært svært uheldig denne helgen med punkteringer. Mads har tapt i overkant av tre minutter på de tre punkteringene, og selv har han ingen svar på hvorfor de har kommet.

– Den siste punkteringen på den korte Powerstage-prøven, skulle ikke vært noen punktering. Jeg går inn å kutter over en liten kant, og det gjør alle andre også, så hvorfor akkurat jeg får en punktering er ikke godt å si. Den er mer forstålig enn de to andre, de på fredag og lørdag er rett og slett uforklarlige. Det er utrolig kjedelig å dette så mange plasser nedover på en så uforklarlig måte, men vi har fått en fin åttende plass og vi er veldig fornøyd med løpet, men ikke så fornøyd med resultatet, sier Mads Østberg.

Rallye de France Alsace hadde base i byen Strasbourg, og deltakerne har vært gjennom 23 spesialstrekker fordelt på 348,13 km med fart.

Før løpet sa Mads at etter uhellet han hadde i Tyskland under forrige VM-runde på asfalt, måtte han begynne på nytt i Frankrike. Rallye de France har vært en del av en helt konkret plan for Mads sin utvikling på asfalt, og rallyet var første steg i denne planen.

– Vi tok noen avgjørelser etter Tyskland, og det er at vi skal bygge erfaringer på asfalt. Vi skulle aldri kjøre fortere enn det nivået som føles helt komfortabelt, og det har Mads gjort hele helgen. Han har tatt et og et skritt til det bedre, og ser vi bort i fra punkteringene, er vi kjempe fornøyde, sier Morten Østberg, Mananger i Adapta World Rally Team.

Med helgens resultat ligger 23-åringen på sjetteplass i VM sammenlagt, etter 11 kjørte VM-runder.
Neste løp for Mads og Jonas er Rally Spania som er den tredje og siste VM-runden på underlaget asfalt, før VM avsluttes med Rally Wales i midten av november.