7. plass på Babados

S_Isachsen_15_sept2
Sverre Isachsen endte på en sjuendeplass i lørdagens runde av Global Rallycross Championship på Barbados. I søndagens løp kom han aldri til finalen.

 

– Dette har vært en blandet helg. Vi er ganske fornøyd med resultatet på lørdag, men i dag gikk det ikke veien, forteller Sverre Isachsen fra den karibiske ferieøya.

Øya Barbados var vertskap for årets tiende og ellevte runde av Red Bull Global Rallycross, og Sverre Isachsen var denne gangen den eneste deltakeren fra Subaru Rally Team USA. Ettersom teamet prioriterte å utvikle hans Subaru Impreza ytterliggere foran finalen i Las Vegas, måtte 44-åringen fra Hokksund kjøre med fjorårsbilen denne helgen.

 

– Vi visste at det ville bli vanskelig å kjempe helt i toppen, men kjøringen fungerte greit. Jeg hadde noen gode starter, og det var sterkt å ende på en sjuendeplass i det ene løpet. I dag fikk jeg dessverre en straff da jeg krysset en linje på vei ut av alternativ-sporet. Straffen var helt grei, og dermed måtte jeg innom Last Chance Qualifier. Der kjørte jeg rett og slett ikke bra nok, og dermed ble det ingen finale.

 

De to Volkswagen-førerne Tanner Foust og Scott Speed ble nummer en og to i lørdagens løp, mens finske Joni Wiman tok tredjeplassen. I søndagens løp ble det nok en gang Foust og Speed som endte på de to øverste plassene på pallen, mens Nelson Piquet Jr. tok tredjeplassen.

 

Nå gjenstår kun finaleløpet i Las Vegas den 4. november, og Sverre Isachsen er optimist.

 

– Da er jeg tilbake i årets bil, og vi kommer med store oppgraderinger til det løpet. Jeg skal også teste bilen før finalen, så kanskje vi kan avslutte sesongen på pallen.