7. plass til Henning Solberg

henning_460.jpgHenning Solberg og Cato Menkerud endte på 7. plass i helgens Rally Australia, etter å ha slitt med mange problemer underveis.

For Henning Solberg ble det et problematisk løp i Australia, etter en meget god start. Han var på 2. plass etter torsdagens to super spesial-etapper. Men på fredag slet han med oppsettet på bilen. På lørdag hadde han en avkjøring, og i da fikk han også et slag av rattet slik at en forstuet en tommelfinger som ble svært hoven i løpet av dagen. Avslutningen siste dag ble ikke bedre. Han lå på 6. plass foran siste dag, men falt ned til 7. plass etter å ha snurret og fått bremseproblemer. Han klarte ikke å holde unna for Matthew Wilson som tok sjetteplassen.

-Jeg tror vi har fått ut det maksimale av hva vi kunne slik det utviklet seg. Vi tok noen poeng både i fører-VM og for Stobart. et har vært et hardt rally for oss, sa Henning Solberg etter målgang.

Allerede etter 1,5 km på søndagens første etappe hadde Henning en snurring som han tapte mye på. Wilson passerte ham, og lå 20 sekunder foran etter denne etappen. Henning tok igjen 15 av disse før han kunne passere Wilson som fikk en punktering på SS30 eter å ha vært utenfor veien. Men på samme etappe fikk Henning bremseproblemer. Han forsøkte å reparere og kom to minutter for sent til start på SS31. Han falt ned til 8. plass bak Frederico Villagra, men på løpets siste etappe slo han argentineren med 23 sekunder og tok 7. plassen.

Mikko Hirvonen ble etter hvert vinner av løpet, etter at Sebastien Loeb først ble utropt som vinner. En teknisk etterkontroll avslørte imidlertid et ikke-homologert stag i forstillingen på Citroëns  biler, og både Loeb, Sordo og Ogier fikk ett minutts tidstillegg. Dermed ble Hirvonen vinner foran Loeb og Sordo, med Latvala på 4. plass.

I PWRC ble det seier til Martin Prokop. Han ble riktignok slått av Hayden Paddon fra New Zealand, men Paddon kjører ikke om VM-poeng i gruppe N. Paddon er for øvrig klar som Pirelli Star Driver fra neste år.