7. plass til Østberg

WRC  - WALES RALLY GB 2015  - PHOTO : CITROEN RACING/AUSTRAL Ostberg Mads, Citroen Total Abu Dhabi WRT, DS 3 WRC, Ambiance Portrait
Rally Wales og VM- sesongen 2015 ble avsluttet i dag. Det endte godt for Mads Østbergs og kartleser Jonas Andersson i Citroen DS3 WRC. Etter en meget bra førstedag og en utfordrende andredag sluttet det bra i dag med alle målsetninger for helgen oppnådd.

 

Citroens mål var å bli nummer to i konstruktør VM, etter Volkswagen. Mads’ og Jonas’ mål var å beholde 4. plassen i VM, uten muligheter til å forbedre det resultatet. Begge deler ble oppnådd, selv om Rally Wales «bare» ga 7. plass.

 

«Det er veldig deilig å være her med begge mål oppnådd, og vi er veldig godt fornøyd,» sier Mads fra avsluttende service. «Rally er en materialsport, og det går ikke an å bortforklarte at VW har brukt mye mer ressurser enn vårt team de siste årene, og derfor har en bil som har klare fordeler. Ikke bare over Citroen, men over alle andre. Så har de selvsagt også gode sjåfører, som har levert «varene». Derfor er Jonas og jeg godt fornøyd med å være «best of the rest», selv med ett løp mindre kjørt. Og jeg er veldig fornøyd med at vi sammen med teamkompis Kris Meek og kartleser Paul Nagle, har kunnet levere 2. plass i fabrikkmesterskapet til Citroen. Selve løpet i Wales er ikke så mye å snakke om hva prestasjoner angår. Etter en punktering og en tur i grøfta i går, var det ingen ting å gjøre annet enn å passe på plassen. Vi tilpasset kjøringen til det, ga ikke noe mer enn nødvendig. Det er vel oppsummeringen i korte trekk.»

 

Det har vært mange spørsmål til flere team og flere førere hva som er planen for neste år. Som alltid er det en del kort som holdes tett til brystet. Mads sier følgende om det: «Vi har god kontroll og vet det vi skal vite. Mer har jeg ikke tillatelse til å si bortsett fra; vi stiller i neste års WRC, med mål om å gjøre det bedre enn i år. Den planen som ligger der tilsier at det er realistisk. Så kan jo de som vil spekulere på hva det betyr», avslutter Mads med et bredt smil.

 

Løpet og mesterskapet ble vunnet av Sebastian Ogier. I VM ble han ble fulgt av teamkompis Jari Matti Latvala på andre plass, og Andreas Mikkelsen på tredje. Mads og Jonas fulgte altså på 4., med Mads teamkompis i Citroen på 5.