7. plass til Østberg

WRC RALLY PORTUGAL 2015
Mads Østberg og Jonas Andersson i sin Citroën DS endte på 7. plass i Rally Portugal som gikk i mål i Fafe utenfor Porto i dag.  Både Østberg og Andreas Mikkelsen er på medaljeplass sammenlagt etter årets femte VM-runde i rally.

 

Etter gårsdagens etapper vurderte Mads og Jonas det som realistisk å kjøre seg opp 2 plasser i dag fra 8., som de lå på i går. Differansene var 4 sekunder til Hayden Paddon og 9,6 sekunder til Daniel Sordo. De klarte begge i utgangspunktet. Men Daniel Sordo som lå på 6. plass fikk 5 «bonus-sekunder» fra arrangøren, fordi han ble hindret da teamkameraten hans, Thierry Neuville, rullet på en etappe tidlig i går, og hindret Sordo, som kom i bilen bak. Det holdt for Sordo til å holde Mads bak.

 

Det ble tredobbelt Volkswagen i toppen, med Jari Matti Latvala på 1., Sebastian Ogier på 2. og Andreas Mikkelsen på 3.

 

«Etter omstendighetene er jeg fornøyd med det vi gjør her. Gårsdagen ødela for å kjempe om en mulig plass på pallen, og jeg kunne ikke gjøre mer enn det jeg gjorde da» sier Mads. «I dag har både bilen og vi inne i den fungert bra, og vi tar med oss viktige VM poeng i et løp som vi raskest mulig legger bak oss. Rally Sardinia kommer om 2 og ½ uke. Vi legger fokus mot det omgående,» avslutter han.

At Rally er en attraktiv publikumssport er det ingen tvil om. Tallene fra Rally Portugal viser at det var over 2 millioner tilskuere på løpet gjennom helgen, og på den avsluttende etappene i Fafe, var det fantastiske 250 000 tilskuere langs den 11,3 km lange etappen.

 

Topp 5 i VM etter at 5 av 13 løp er gjennomført er:

  1. Sebastian Ogier 105 poeng.
  2. Andreas Mikkelsen 63 poeng.
  3. Mads Østberg 57 poeng.
  4. Kris Meek 47 poeng.
  5. Jari Matti Latvala 46 poeng.