70 dager til fartsfesten på Lånke

P_Solberg_Laanke_14
I dag er det 70 dager til fartsfesten på Lånke starter. Petter Solberg leder VM, og det borger for at publikumsrekorden fra i fjor kan bli slått.

 

– 70 dager igjen markerer en milepæl. Vi ligger godt i rute med planleggingen foran årets VM arrangement, sier Birger Schanke, ansvarlig for event og underholdning under VM-runden på Lånkebanen som foregår mellom 21. og 23. august.

 

I fjor vant Reinis Nitiss VM-runden foran Petter Solberg, som hittil i sesongen har vært helt suveren. Han leder VM med hele 29 poeng ned til svenske Johan Kristoffersson. Mellom han og Andreas Bakkerud skiller det kun fem poeng.

 

– Solberg har sagt at hans største mål utenom å vinne sammenlagt er å gå til topps på Lånke, sier Schanke.

 

Kan bli dobbelt norsk

 

Med litt flaks og mye dyktighet kan det være dobbelt norsk når VM-sirkuset inntar Lånkebanen om drøye to måneder.

 

– Mye skal klaffe hvis det skjer, men det er ikke umulig. Uansett bidrar Solbergs kjøring til at vi får mye oppmerksomhet til arrangementet, sier Schanke.

birger schanke

  • økt billettsalg

 

Det merker arrangørene på billettsalget.

– Det er god plass på Lånkebanen, men vi opplever større pågang enn på samme tid i fjor. Vi oppfordrer publikum til å bestille billettene på nett via vår hjemmeside, slik at vi unngår store køer under selve arrangementet, sier han.

 

DDE-fest

 

At DDE spiller utendørskonsert under VM på Lånkebanen lørdag 22. minker heller ikke på interessen.

– Vi ønsker at VM skal være et familiearrangement, og vi har mange aktiviteter under VM-dagene som vil interessere alle i familien. For de eldste vil naturlig nok DDE-konserten bli et høydepunkt blant sideaktivitetene til selve VM-runden. Her håper vi på minst tre tusen solgte billetter. Frigården kommer til å bli den beste konsertarenaen i Stjørdal og omegn, sier Schanke.

 

Mot publikumsrekord

Interessen kan tyde på at det går mot en ny publikumsrekord.

– Det er for tidlig å si noe sikkert, men i fjor kom det 14 000 tilskuere. Oppnår vi det samme i år, er vi svært fornøyde, men vi håper på 17-18 000 tilskuere, sier eventsjefen.