8. plass for Stian Paulsen i Belgia

stian_paulsen.jpgRacerføreren Stian Paulsen (20) fra KNA Indre Ytre Østfold kjørte inn til en 8. plass da han i helgen debuterte i den belgiske Renault Sport Clio Cup på Zolder-banen.

-Jeg er kjempefornøyd med helgen. Jeg hadde knapt prøvekjørt bilen før vi kom til Zolder, og da det ble regn må jeg innrømme at vi fikk en ekstra utfordring med innstillingen av bilen, sier Fredrikstad-gutten.

Under lørdagens kvalifisering sikret han seg henholdsvis 10. og 12. startspor i de to finalene som ble kjørt i dag. I den første kom han inn til 8. plass, til tross for at det ble regn. Ny bil, ny bane og regn til tross var det en stor opptur for Paulsen.

-Det er også en egen juniorcup for førere under 23 år, og der endte jeg på 3. plass, så jeg var strålende fornøyd. Det gikk litt tregt i starten, men jeg kjørte bedre og bedre desto flere runder vi fikk kjørt.

I det andre løpet skulle det bli problematisk for 20-åringen.

-Det sluttet og regne og tørket opp, derfor hadde vi på racingdekk da vi skulle starte. Men like før start begynte det å regne igjen. Dermed ble det litt armer og bein med å få byttet dekk, og på en eller annen måte fikk jeg en del fuktighet inn i bilen. Det gjorde at frontruten dugget igjen. Da starten gikk så jeg ikke startlysene. Måtte bare starte da jeg så de andre kjørte, kan Paulsen fortelle.

Men det skulle ikke være slutt på problemene.

-Etter en runde måtte jeg kjøre i depoet for å få tørket ruta. Mens jeg var inne ble det heldigvis en situasjon med pace car på banen, og dermed tapte jeg ikke all verden. Men da jeg skulle ta igjen feltet tok jeg først igjen en konkurrent som kjørte svært sakte. Han la seg helt ut til siden, og jeg trodde han skulle bryte og kjørte forbi ham. Det skulle jeg aldri ha gjort. Det endte med utelukkelse fra hele løpet, sier Stian Paulsen. Også en annen av hans konkurrenter kjørte passerte denne langsomme føreren, og også han ble belønnet med utelukkelse.

Dermed ble 8. plassen i første løpet helgens beholdning. Ingen dårlig debut blant 28 deltagere. Vinner av det løpet ble François Verbist, fulgt Romain Troonbeeckx og  Michel Heyt.

Nå skal Stian Paulsen hjem til Fredrikstad og lære seg mer om sin nye bil, slik at han får den perfekt til neste løp.
-Jeg fikk ikke bilen før i forrige uke, og det var forholdsvis stor forskjell fra den VW Polo jeg kjørte i fjor. Nå skal vi lære oss mer, og forhåpentligvis få testet litt på Rudskogen før neste løp, sier Stian Paulsen.

Neste løp er på Spa Francorchamps 3.-4. mai.