8. plass til Østberg

2016 FIA World Rally Championship / Round 07 /  Rally Poland // June 30 - July 03, 2016 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Mads Østberg og Ola Fløene i sin Ford Fiesta WRC, endte på 8. plass i Rally Polen.

 

Siste dag av løpet bød på akkurat de utfordringer med vanskelige forhold, som de 3 første dager manglet. Inntil søndag var alle bilene i WRC med, og ingen hadde hatt avkjøringer eller andre vesentlige uhell. Så kom regnet og vanskelige forhold, og ting endret seg raskt.

 

Mads og Daniel Sordo hadde en innbyrdes kamp. Den endte med at Sordo hadde uhell på to etapper etter hverandre, og måtte bryte. Så skjedde det avkjøringer og forskjellige feil fra flere førere. Helt i toppen mistet Ott Tanak en tilsynelatende sikker ledelse til Andreas Mikkelsen, og endte på 2., mens Andreas Mikkelsen og Anders Jæger vant.

 

«Vi er ikke fornøyd med det vi sitter igjen med,» sier Mads i en kommentar, «men vi skal jobbe bra både med analyser på hvorfor det ikke gikk bedre, og med å forberede oss til neste løp, som er Rally Finland. Trøsten får være at vi ikke gjorde det bra her i fjor heller, da ble vi nummer 9, og vi kom tilbake med en pallplass i Finland i løpet etter. Det er en inspirerende tanke å kopiere.»