8. plass til Sondre Evjen

S_Evjen_16_05_BEL
Sondre Evjen var bare tideler unna finaleplass under helgens RX Lites-løp i Spania.

Helgens løp var Evjens første i RX Lites-mesterskapet, som går sammen med VM-rundene i rallycross, siden runden i Sverige første helgen i juli. Foran helgens runde var Evjen klar på at målet var finale, men det gikk bare nesten.

– Jeg fikk på mange måter vist at jeg hadde tempoet inne, og jeg lå og dyttet på Simon Olofsson hele semifinalen. En bomgiring gjorde at jeg akkurat ikke kom meg forbi da han kjørte i alternativsporet, og det kostet meg finaleplassen, sier Evjen etter løpet.

18-åringen leverte ellers jevne tider gjennom alle de innledende omgangene, og lå som nummer syv foran semifinalen. Evjen er imidlertid klar over hva som gjorde at han ikke leverte enda bedre tider i de innledende omgangene.

– Startene har vært det største problemet denne helgen. Hadde jeg fått til dem like bra som tidligere hadde jeg nok klatret på listene, sier Evjen.

Tidligere i sesongen har han også tidvis slitt med en bil som ikke har fungert optimalt, men det var ikke tilfellet denne helgen. Evjen forteller at bilen oppførte akkurat som den skulle hele helgen, og det lover godt foran den siste runden i mesterskapet. Den går av stabelen i Latvia siste helgen i september.

Det var franske Cyril Raymond som vant helgens løp i Barcelona. Evjens teamkamerat Thomas Bryntesson tok andreplassen, mens tredjeplassen gikk til Simon Wågø Syversen. Sammenlagt i mesterskapet ligger Sondre Evjen nå på en sjetteplass i mesterskapet – som ledes av helgens vinner Raymond.