8. plass til Marius Aasen

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Sweden (SWE) -  WRC 11/02/2016 to 14/02/2016 - PHOTO :  @World

De regjerende Drive DMACK Fiesta Trophy-mestrene, Marius Aasen og Veronica Engan kjørte sitt første premieløp i WRC 2-klassen under VM-runden, Rally Sverige. I ny bil og nytt team gikk det fort på skogen forrige helg.

 

Rallysjåfør Marius Aasen og kartleser Veronica Engan er tilbake i firehjulstrekker-klassen etter fire år med forhjulstrekker. Nytt for den norske duoen er nå at de er en del av Drive DMACK Trophy Team, hvor de kjører med støtte fra VM-teamet M-Sport.

En ny Ford Fiesta R5 sto klar til duoen da de skulle ta fatt på deres første premieløp i WRC 2-klassen i rally-VM sist helg.

 

Vant 7 VM-løp i 2016

I fjor vant de VM-serien, Drive DMACK Fiesta Trophy etter å ha avsluttet sesongen med seier i Rally Spania, og premien som sto for tur var deltakelse i WRC 2 i 2016 (klassen under WRC).

 

– Jeg har helt siden seieren i Spania gledet meg til å ta fatt på 2016 sesongen. Jeg synes bare det å kjøre over startrampen med vår nye bil – var kult, forteller Marius Aasen etter deltakelsen i Rally Sverige.

 

Lite snø og is

17 deltakerne stilte til start i WRC 2 i det eneste vinterrallyet i FIA World Rally Championship. Årets ”svenskerally” var et av de tøffeste på flere år, da flere av veiene manglet både snø og is på grunn av mildværet som var i forkant av løpet. På grunnlag av dette valgte arrangøren å avlyse ni av de 21 etapper.

 

– Jeg følte ikke at vi gikk glipp av så mye for det. De mest kjente etappene som for eksempel etappen med hoppet ”Colins Crest” ble fortsatt kjørt, og vi fikk også vært en tur innom i Norge, sier Aasen som i 2010 vant ”Colins Crest Award” da han hoppet 37 meter med en rallybil.

 

– Drømmer går faktisk i oppfyllelse noen ganger, og det gjorde det for meg denne helgen. Å få kjøre Fiestaen var fantastisk, og det var også DMACK-dekkene som jobbet hardt under vanskelige forhold hele helgen. Det er mye nytt for oss å lære, men det er verdt hvert minutt. Det finnes ingen bedre pris å vinne i rally, og all ære til mine sponsorer har gjort dette mulig for meg, avslutter Marius Aasen.

 

Foto: Andre Lavadinho